open-navfaktor-logo
search
Nezvanične informacije
Detalji ugovora: Koliko će Telekom Srbije platiti FSBiH za TV prava?
Fudbalski Savez BiH objavio je jučer kako je potpisan ugovor između Telekoma Srbije i FSBiH vezano za prava emitovanja i prijenose utakmica Premijer lige i Kupa BiH.
18.07.2023. u 16:51
get url
text

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, nije želio govoriti o finansijskim detaljima, navodeći kako je ugovor "poslovna tajna".

FSBiH je, kako nezvanično saznaje N1, sa Telekomom Srbije potpisao najveći ugovor o ustupanju prava prijenosa i emitovanja u historiji bh. fudbala, a radi se o cifri koja je znatno veća od one koja je plaćena prije tri godine, a koja je iznosila nešto više od 20 miliona KM.

Prema nezvaničnim informacijama istog izvora, Telekom Srbije će Savezu platiti nešto više od 30 miliona KM za pet sezona, što je značajna cifra za bosanskohercegovački fudbal, iako godišnji iznos nije mnogo promijenjen u odnosu na prošli ugovor, ukoliko se uzme u obzir dužina trajanja ugovora.

Treba naglasiti kako se još ne zna ko će biti sponzor Premijer lige BiH, jer je sa m:telom istekao ugovor na kraju prošle sezone.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.