open-navfaktor-logo
search
Nakon presude
Dinamo bio primoran zadati težak udarac Zdravku Mamiću
Iz udruženja "Dinamo to smo mi" kažu kako se to dogodilo zbog njihova zahtjeva Upravi kluba još iz maja
04.11.2018. u 10:38
get url
text

Zdravko Mamić više nije član Dinama. Osim njega iz kluba su isključeni njegov brat Zoran Mamić i Damir Vrbanović, javlja Fena.

Iz udruženja "Dinamo to smo mi" kažu kako se to dogodilo zbog njihova zahtjeva Upravi kluba još iz maja. Udruženje je uputila zahtjev o njihovu izbacivanju prije presude suda u Osijeku, a temeljili su ga na članku 19. Statuta Dinama. U tom članku stoji da će klub zahtjev za članstvo odbiti osobi za koju je pravomoćno utvrđeno da je klubu svojim ponašanjem i radnjama nanijela štetu, kao i za vrijeme dok traju odgovarajući postupci.

U međuvremenu je pravomoćna optužnica postala i nepravomoćna presuda, zbog čega je Zdravko Mamić pobjegao iz Hrvatske zbog zatvorske kazne iznad pet godina, Zoran Mamić dobio je četiri godine i 11 mjeseci zatvora, a Vrbanoviću je nepravomoćno određena kazna zatvora od tri godine.

- Nažalost, na taj zahtjev iz kluba nam nikada nisu odgovorili, no uvjereni smo da se takvo što ne bi dogodilo da nismo predali zahtjev potkraj maja. Zadovoljni smo što je naš pritisak i zahtjev urodio plodom i što Zdravko Mamić, kao i Zoran Mamić i Damir Vrbanović, sada bar pravno više nemaju nikakve veze s klubom. Prije nekoliko godina to ne bi bilo moguće ni kao ideja - kazao je Juraj Čošić, predsjednik udruženja "Dinamo to smo mi".

- Pozdravljamo činjenicu da oni koji su oštetili Dinamo više nisu njegovi članovi. Iduće što klub treba učiniti jest zatražiti od njih da vrate protupravno stečenu imovinsku korist, što je Skupština Dinama propustila učiniti. Ako oni to ne budu učinili, naravno da ćemo mi morati podnositi takav zahtjev, ali isto tako i tražiti odštetu te kaznenu odgovornost od članova Skupštine kluba koji su glasovali da Dinamo nije oštećen, što je sud u Osijeku jasno demantovao nepravomoćnom presudom – dodao je Čošić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.