open-navfaktor-logo
search
(Ne)provjerena informacija
Dinamo planira smijeniti Sergeja Jakirovića? Oglasio se i klub sa Maksimira
AUTOR: Faktor
11.05.2024. u 11:52
get url
text
Fudbaleri Dinama na korak su do osvajanja novog naslova prvaka Hrvatske. Protekle nedjelje u derbiju su saavladali Rijeku sa 2:1 i otišli na četiri boda prednosti na tri kola prije kraja sezone.
Uprkos tome pojedini hrvatski mediji jutros su objavili da je Dinamo donio odluku prema kojoj će na kraju sezone otpustiti Sergeja Jakirovića, a na klupu prve ekipe vratiti Igora Bišćana.
Klub sa Maksimira reagovao je objavom na Instagramu i tu informaciju nazvao neistinitom.
Preko društvenih mreža s istim demantijem obratio se i predsjednik kluba Velimir Zajec.
- GNK Dinamo daje punu podršku treneru Sergeju Jakiroviću kao i cijeloj ekipi. Uvjereni smo od prvog dana da će naša ekipa predvođena trenerom Jakirovićem još jednom dokazati svima da smo najbolji u Hrvatskoj. Natpisi koji su jutros izašli u pojedinim medijima su potpuna neistina i GNK Dinamo ih oštro odbacuje. Svi na Maksimir po nova važna tri boda - objavili su iz Dinama.
- Jutros sam pričao sa Sergejem Jakirovićem i rekao mu ono što mislim, kako je imao moju podršku u teškim i neizvjesnim danima koji su bili pred nama, tako ima i u idućim danima kada idemo potvrditi odbranu naslova prvaka, osvojiti Kup i početi se pripremati za iduću evropsku sezonu. Danas nas čeka utakmica protiv Osijeka, prva nakon dužeg vremena na našem stadionu i pozivam sve navijače da dođu na utakmicu i podrže trenera i momčad u pohodu na desetu pobjedu u nizu - poručio je Zajec.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.