open-navfaktor-logo
search
Stopostotan učinak
Dječaci Unisa iz Vogošće osvojili turnir u Hrvatskoj
AUTOR: Faktor
23.04.2024. u 14:24
get url
text
FOTO: FK Unis
Omladinci Unisa iz Vogošće ostvari su još jedan sjajan rezultat.
Na turniru u Hrvatskoj, na kojem su uz predstavnika naše zemlje i domaćina nastupila 24 tima iz Crne Gore, Kosova i Sjeverne Makedonije, opet su bili najbolji i osvojili su prvo mjesto.
Unisova ekipa 2014. godište, proteklih nekoliko dana je napravila magiju i živjela dječiji san. Ekipa predvođena trenerom Elvirom Sućeskom na turniru u Makarska osvojila je prvo mjesto. Dječaci su odigrali lavovski i u sedam utamica postigli 20, a primili samo dva gola.
Padali su redom zagrebački Dinamo (2:0), pa Olti (4:0), zatim Kamen (3:0), Rudar (3:1), Ravne Njive (3:0), pa onda u polufinalu i Istra (4:1) i na kraju u finalu FK Stari Aerodrom rezultatom 1:0.
- Da snovi djece postaju stvarnost pokazuju ovi dječaci koji nas svako malo obraduju dajeći nam nadu i vjeru u lijepu budućnost - poručili su iz Unisa.
Ekipu Unisa u Makarskoj su činili: Dženis Hodžić, Džan Kršo, Džan Čekić, Davud Ahmedspahić, Vedad Skederagić, Daris Hrbinić, Nidal Podbičanin, Ajas Gogić, Adin Harbaš, Adin Ćumurović, Davud Đuliman, Alija Planinčić, Rejhan Hasanović i Adi Veljan.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.