open-navfaktor-logo
search
Prometno na Koševu
Dok se čeka potpis Penarande: Mirvić spremio još jednu bombu u FK Sarajevo
Adalbero Penaranda, krilni napadač koji ima interesantan CV i iskustvo igranja u najjačim ligama svijeta, u nedjelju je stigao u glavni grad Bosne i Hercegovine i uskoro će postati novi član Fudbalskog kluba Sarajevo.
27.06.2023. u 10:59
get url
text

VEZANI TEKST - Nova zvijezda: Za pet godina postigao dva gola, a Sarajevo će ga mjesečno plaćati 50.000 KM
 

Penaranda je Venecuelanac koji za nacionalni tim ima 21 meč, a u Bordo tim stiže iz portugalske Boaviste za koju nije igrao jer ovaj klub nije mogao registrovati strane fudbalere.

Prije sedam godina Wattford je za Penerandu platio Udineseu vrtoglavih 10,6 miliona eura, a 26-godišnjak je od tada boravio na posudbama u Granadi, Malagi, Eupenu, CSKA Sofiji, Las Palmasu... Njegova biografija govori da bi mogao postati premijerligaška zvijezda.

Pored toga, prvi čovjek Sarajeva sprema još jednu bombu.

Kolumbijski novinar Jaime Dinas na Twitteru je objavio da je Sarajevo postiglo dogovor s Deportivo Calijem u vezi s transferom napadača Kevina Viverosa. On ima 23 godine, prošle sezone je u kolumbijskoj eliti zabio četiri pogotka u 19 mečeva. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 750 hiljada eura, a dolazak u Sarajevo bit će mu prvo evropsko iskustvo.

Bordo tim priprema se u Sloveniji. Sarajevo je u ponedjeljak u kontrolnom meču pregazilo rumunski Petrolul sa 5:0. Dvostruki strijelac bio je Oliveira, u strijelce su se upisali još Kyeremeh, Ikić i Mustafić.

Naredni meč na pripremama u Sloveniji Bordo tim igra 30. juna protiv albanske Shkendije, a za 6. juli zakazan je duel protiv Domžala. Nakon toga Sarajevo se vraća u glavni grad BiH gdje će se pripremati za meč prvog kola kvalifikacija UEFA Konferencijske lige protiv Torpeda Kutaisi koji se 13. jula igra u Gruziji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.