open-navfaktor-logo
search
Prva liga FBiH
Dok Stupčanica puše za vratom, iz Slobode priznaju: Nismo bili ubojiti i konkretni
Borba u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine sve je zanimljivija, s obzirom na to da se Stupčanica vodećoj Slobodi primakla na samo četiri boda, a daleko od lidera nije ni Goražde koje je na minus šest.
24.10.2023. u 10:45
get url
text

Tuzlaci su u prethodnom kolu pali na Bilinom polju i izgubili od Čelika sa 1:0, što je drugi poraz Crveno-crnih u 11 odigranih mečeva.

VEZANI TEKST - Topi se prednost Slobode, Stupčanica na minus četiri
 

- Tokom svih 90 minuta naša ekipa je pokazivala želju za pobjedom, što se moglo jasno vidjeti na terenu. Imali smo terensku inicijativu, veći posjed lopte, međutim nismo uspjeli to da materijalizujemo i postignemo pogodak.

- Falio nam je kvalitetan završni pas u trećoj trećini terena. Nismo bili ubojiti i konkretni. Napravili smo veliki broj individualnih tehničkih grešaka u predaji lopte, što je nekarakteristično za našu ekipu. Iz jedne takve greške smo i primili gol u zadnjim sekundama utakmice - izjavio je Darko Mitrović, član stručnog štaba Slobode.

U Slobodi nemaju mnogo vremena za tugovanjem, s obzirom da već za vikend na Tušanj dolazi ove sezone itekako neugodni Tomislav.

- Porazi su sastavni dio sporta, moramo ih analizirati, izvući pouke, ostaviti iza sebe i okrenuti se pripremi za našeg narednog protivnika, zaključio je pomoćni trener Slobode Darko Mitrović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.