open-navfaktor-logo
search
U prostorijama FSBiH
Dok traje "nadzor" održana još jedna Skupština UFSIKS: Elmir Pilav izabran za predsjednika UO
Izborna Skupština Udruženja fudbalskih sudija i instruktora KantonaSarajevo održana je večeras u prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
16.02.2024. u 20:13
get url
text

VEZANI TEKST - Zakazana Skupština, oglasio se Deljković: Sve to je u suprotnosti zaključku Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo

Ovo je druga Skupština UFSIKS u manje od mjesec, jer je 22. januara održana Vanredna sjednica Skupštine na kojoj je za novog predsjednika izabran Adis Mulahasanović.

I dok traje sapunica, a koju će riješiti Ministarstvo kulture i sporta, odnosno Ministarstvo pravde i uprave KS, večeras su provedeni izbori u UFSIKS.

Za novog-starog predsjednika izabran je Elmir Pilav, a predsjednika Skupštine Admir Šehović. Upravni odbor je ostao isti kao i u prethodnom mandatu (Pilav, Rusmir Mrković, Časlav Šakota, Jasenko Pljevljak, Ermin Halilagić, Tarik Kečo i Ivana Vlajić), dok su za nove članove Skupštine izabrani: Admir Šehović, Irfan Peljto, Benjamin Deljković, Nihad Ljajić, Moamer Čaušević, Dženan Milić, Semir Sarajkić, Mirza Tičić, Adnan Pervan, Mujo Tutun, Merima Homarac, Bilal Bogilović, Muhamed Bogilović, Adnan Avdić, Admir Avdić, Farik Kečo i Amel Omerbegović.

Za članove Nadzornog odbora imenovani su Džemal Čalija, Emir Alečković i Anis Ošijan, za sekretara UFSIKS izabran Amin Efendić, dok je Enes Đozić izabran za člana Skupštine FSKS ispred UFSIKS.

Treba naglasiti kako je na Skupštini bilo prisutno 13 od 17 novoizabranih članova, a da se nisu pojavili Peljto, Deljković, Sarajkić i Tičić. A osim njih, na Skupštini se nisu pojavio još jedan premijerligaški sudija sa A liste (Admir Musić), dok sa B liste elitnog razreda našeg fudbala nije bilo ni Amira Kadića, te Emira Zahiragića. Da li su sarajevske sudije poslale poruku šta misle o radu Pilava i njegovih saradnika?

VEZANI TEKST - Zašto su na "hlađenju" fudbalske sudije iz Sarajeva koje su učestvovale u smjeni Elmira Pilava?

Inače, na sjednici Skupštine bio je veliki broj gostiju iz drugih bh. gradova. Između ostalih pojavili su se Goran Paradžik (Ljubuški), Miro Hrkač (Široki Brijeg), Midhat Arnautović (Tuzla), Arnel Novalić (Doboj Istok), Muamer Bureković (Zenica), Dalibor Drašković (Istočno Sarajevo)...

Kada su u pitanju fudbalski čelnici iz krovnog, federalnog i kantonalnih saveza, na Skupštini su se kao gosti pojavili samo Fuad Čolpa, član IO FSBiH iz FSKS, te Mirsad Drljević, potpredsjednik NS Federacije BiH, koji su pohvalili rad UFSIKS. Također, treba naglasiti da su na Skupštini bili prisutni i uposlenici FSBiH - Faruk Brković, Igor Portner, Željko Radonja..., koji i nemaju baš previše dodira sa sudijama u KS.  

Gostima, koji su kako je rekao stigli iz dalekih krajeva BiH, na kraju Skupštine zahvalio se Pilav, te ih je pozvao na večeru u jedan sarajevski restoran.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.