open-navfaktor-logo
search
Najmlađi Zmaj
Đokanović: Motivisani smo, niko ne razmišlja o umoru
Svoje mjesto na spisku seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Danskom našao je i mladi veznak Sarajeva Andrej Đokanović.
28.05.2021. u 11:48
get url
text

Za mladog reprezentativca naše zemlje ovo je prvi poziv u seniorsku selekciju.

- Prvi utisci su zaista odlični. Sve je na veoma visokom nivou i sretan sam što sam tu. Tokom čitave sezone sam vrijedno radio i taj trud je sada nagrađen. Poziv u nacionalnu selekciju je pokazatelj da se poštenim odnosom prema onome što radiš i voliš, mogu ispuniti i najviši ciljevi. Na meni je sad da opravdam povjerenje selektora i njegovog stručnog štaba. Spreman sam da se pokažem u najboljem svjetlu kako bih i u budućnosti bio dio reprezentacije - kazao je Đokanović u izjavi za zvaničnu internet stranicu FSBiH.

Iako je kraj sezone Đokanović ističe da je u dobroj kondiciji.

- Tačno je da je prvenstvo na samom kraju i da smo u ovom periodu svi malo umorni. Međutim, o tome niko ne razmišlja kad dođe na reprezentativno okupljanje. To je samo po sebi motiv i nikakav umor ne može da nas spriječi da pružimo sve od sebe. Što se mene tiče, ja sam spreman i ako dobijem minutažu u predstojećim susretima, nastojat ću da je iskoristim na najbolji način - naglašava fudbaler Sarajeva.

O duelima s Crnom Gorom i Danskom, Đokanović kaže:

- Pred nama, mlađim igračima je odlična prilika da se nametnemo i pokažemo šta znamo. Protivnici su po mjeri i sa nestrpljenjem očekujem utakmice sa Crnom Gorom i Danskom. Bez obzira na to što se radi o prijateljskim susretima, vjerujem da će biti zanimljivi i kvalitetni. Mi smo motivisani da pokažemo najbolje od sebe i očekujem pozitivne rezultate.

Inače, Đokanović je rođen 1. marta 2001. godine, što ga čini najmlađim igračem među trenutnim sastavom naše selekcije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.