open-navfaktor-logo
search
HNS potvrdio
Donedavno sjedio na klupi NK Široki Brijeg, danas preuzeo reprezentaciju Hrvatske
Fudbalski savez Hrvatske (HNS) imenovao je Marijana Budimira novim selektorom kadetske (U17) reprezentacije ove zemlje koju u martu čeka nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
20.02.2024. u 12:53
get url
text

Kako piše HNS Budimir se u Zagrebu sastao s predsjednikom Saveza Marijanom Kustićem, tehničkim direktorom Stipom Pletikosom, te glavnim instruktorom Petrom Krpanom, s kojima se dogovorio o preuzimanju klupe kadetske reprezentacije Hravtske na kojoj će naslijediti Roberta Jarnija.

- Nisam očekivao ovakav trenerski put, ali kada se otvorila ova mogućnost nisam morao previše razmišljati. Hrvatska je iznad svega. Voditi jednu hrvatsku reprezentaciju glavni je cilj svakom treneru. Zahvaljujem predsjedniku Kustiću, Stipi, Petru i rukovodstvu Saveza na ukazanom velikom povjerenju. Ispred nas su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u kojima imamo zahtjevnu grupu, ali mi smo Hrvatska i u svakoj utakmici moramo težiti najboljem - rekao je Budimir.

Budimir ima 43 godine. Kao igrač nastupao je za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a nakon igračke karijere ostvario je značajne uspjehe kao trener Hajdukovih juniora koje je, između ostaloga, odveo do finala UEFA Lige prvaka 2023. godine.

U prvom dijelu aktuelne sezone Budimir je sjedio na klupi NK Široki Brijeg, gdje ga je naslijedio Dino Skender.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.