open-navfaktor-logo
search
Jednoglasno
Dragan Džajić novi predsjednik Fudbalskog saveza Srbije
Dragan Džajić  izabran je za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije, na Izbornoj sjednici u Staroj Pazovi.
14.03.2023. u 16:08
get url
text

Jednoglasno - svih 78 prisutnih delegata odlučili su da Džajić vodi FSS u naredne četiri godine.

Bio je jedini kandidat za predsjednika nakon što je od kandidature jučer odustao Nemanja Vidić, bivši reprezentativac Srbije i nekada kapiten Manchester Uniteda.

Izborna Skupština trajala je nešto malo manje od dva sata.

- Počastvovan sam činjenicom da sam dobio priliku da vodim srpski fudbal. Prihvatio sam ovaj izazov jer osećam da znanjem i iskustvom stečenim osvajanjem 36 klupskih trofeja, svjetske i evropske titule, mogu da pomognem. Mislim da zajedno možemo da podignemo srpski fudbal na viši nivo.

U FSS ima dosta stvari koje dobro funkcionišu, ali i onih koje možemo da unaprijedimo. Mjerilo rada u očima javnosti je reprezentacija i dat ćemo sve od sebe da ona bude redovan učesnik najvećih takmičenja i da na njima napravi iskorak. Prioritet je odlazak na Evropsko prvenstvo i uspjeh na istom - kazao je Džajić.

Dragan Džajić (76) igračka je i funkcionerska legenda Crvene zvezde. Smatra se jednim od najboljih srpskih i jugoslovenskih fudbalera svih vremena. Treća je Zvezdina zvijezda, odigrao je 85 utakmica u nacionalnoj selekciji, a od 1998. do 2004. bio je predsjednik Fudbalskog kluba Crvene zvezde na čijem se čelu nalazio preko dvije decenije u različitim funkcijama.

Kao tadašnji tehnički direktor Crvene zvezde tvorac ke najbolje generacije u historiji kluba, sa kojim se popeo na vrh Evrope maja 1991., osvojivši Kup evropskih prvaka, i svijeta, kada je Crvena zvezda u takmičenju za najbolji klub na planeti, osvojila Interkontinentalni kup u decembru 1991.

Mnogi ga smatraju najboljim igračem u historiji Crvene zvezde.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.