open-navfaktor-logo
search
Nahvalio igrače
Dragan Stojković Piksi odgovorio na pitanje ostaje li selektor Srbije
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, uspio je da odvede Orlove na Svjetsko i Evropsko prvenstvo.
24.11.2023. u 11:57
get url
text

Kao i pred SP i sada je govorio svom statusu na klupi nacionalnog tima.

- Ne bi bilo fer da sada odem, vodit ću Srbiju na EP, a za Mundijal 2026? Ko živ, ko mrtav - rekao je u intervjuu za Mozzart sport selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Stojković dodaje da su ostanak od njega tražili igrači lično, riječima…

- Ono što je jako bitno, da Srbija mora da da svoj maksimum na terenu. Da se bori, da se žrtvuje, da pokuša sve da dođe do dobrog rezultata. Ali moramo da pronađemo tu realnost. A na ovim prostorima je jako teško. Ma nije samo ovdje, svuda je tako. Eno, čovjek u Češkoj dao ostavku. Svega mu preko glave. E, a vidite, od dana kada sam došao pa do današnjeg dana, nijedan problem nisam imao. Govorim za igrače, za svlačionicu, za sastav tima, za izmjene, za poluvrijeme, za put, poslije puta. Nikada nisam imao problem! Nijednu trunku zbog koje bih se razočarao i rekao šta ja tražim više ovdje - ispričao je Piksi dodavši:

- Kažu, on ima harizmu… Pa imali ste i vi. Niste pali s Marsa. Pa niste uspjeli. Ali stvoriti harmoniju, zajedništvo. Onu večer kada se slavilo poslije Leskovca igrači su me zvali da dođem, otišao sam da ih pozdravim, da nazdravim. Kada ti oni dođu i kažu: "Ovo samo ti možeš i niko drugi". E to je velika satisfakcija! Kažem im: "Ne, ovo je vaša zasluga". A oni: "Ne, ovo samo ti možeš". Mnogo selektora je imalo i te kakve probleme. Ta harmonija, to drugarstvo, to zajedništvo...

Pokušali su da izmisle neku aferu, nešto, ali smo ostali jedinstveni, ostali smo zajedno. Na kraju krajeva, da bi uspio, moraš da imaš tu vrstu zajedništva. Ne smiješ da imaš klanove, ne smiješ da imaš grupe, jer to vodi u propast. Sa ovim momcima: ko igra, ko ulazi, koga mijenjam, to se apsolutno ne postavlja pitanje. A znate zašto je to tako? Zato što oni vide da radim pošteno. Imam pošten odnos prema njima, otvoren - naglasio je Stojković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.