open-navfaktor-logo
search
Otjeran iz kluba
Drama u Nikšiću: Trener Brnović iznio šokantne detalje, tvrdi da je na njega repetiran pištolj!
Nakon eliminacije od Santa Colome iz Andore u 2. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu i remija sa Arsenalom u šampionatu Crne Gore, klupu Sutjeske napustio je trener Nenad Brnović.
15.08.2023. u 09:26
get url
text

Trener koji je prošlog ljeta naslijedio Miliju Savovića i osvojio Kup Crne Gore, a u prvenstvu imao isti broj bodova, ali i slabiji međusobni skor od šampiona Budućnosti, iznio je šokantne tvrdnje o načinu rastanka sa Nikšićanima.

Kako pišu podgoričke Vijesti Brnović tvrdi da su on i njegovi saradnici prvo verbalno, a zatim i fizički napadnuti, te da se potezao i pištolj?!

Doskorašnji trener Sutjeske u saopćenju ističe i da su ga predsjednik kluba Marko Mitrović, te sportski direktor, odnosno savjetnik za transfere i sportska pitanja Igor Ćulafić, optužili za sve propuste koji su se dešavali prethodnih godinu dana.

Njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti.

- Svjedoci ste da sam preko medija napadnut od strane sportskog direktora i predsjednika kluba, gdje sam optužen za sve propuste koji su se dešavali prethodnih godinu dana u Fudbalskom klubu Sutjeska. Tom prilikom iznijete su mnoge neistine o meni, mom radu, mojoj ulozi u donošenju svih odluka koje su u nadležnosti uprave kluba. Moj i njihov rad neka ocijeni stručna fudbalska javnost.

Povod mog obraćanja je, isključivo, nemio događaj koji se desio na sastanku Uprave kluba i stručnog staba, na koji smo, uzgred rečeno, pozvani putem medija. Tom prilikom smo moji saradnici iz stručnog staba i ja verbalno, a zatim i fizički napadnuti, sa ciljem da se na takav način prisilimo da podnesemo ostavke.

Nakon našeg insistiranja da, na sportski i kulturan način, riješimo sve probleme i njihove zahtjeve, uslijedio je žestok atak, koji je rezultirao povlačenjem pištolja i njegovim repetiranjem od strane pripadnika osiguranja stadiona.

Uspjeli smo da se bez težih posljedica povučemo sa sastanka, gdje su nam na izlazu iz zgrade Općine Nikšić zaprijetili linčom od strane navijača i da nam više ne garantuju sigurnost. Odmah nakon toga, imali smo susret sa grupom navijača, gdje smo u potpuno korektnom i prijateljskom tonu obavili sportski razgovor.

Obavještavam javnost da sam zajedno sa kolegama iz stručnog štaba slučaj predao policijskim organima i Disciplinskoj komisiji Fudbalskog Saveza Crne Gore na dalji postupak, u nadi da će nas oni zaštititi. Moram da naglasim da je ovo događaj kakav nikad nisam doživio u fudbalskoj karijeri i nadam se da nijedan moj kolega ovako nešto u budućnosti neće doživjeti - napisao je Brnović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.