open-navfaktor-logo
search
Rezultatski fijasko
Drama u Slobodi: Potpisani brojni otkazi, Šećerbegović predao svoj mandat Skupštini
Elmir Šećerbegović, predsjednik Slobode, izvinio se navijačima za rezultatski fijasko ove sezone, odnosno ispadanje u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.
28.05.2023. u 22:37
get url
text

- Ovo govorim prvenstveno iz razloga što poznavajući naš mentalitet, odgovornost će se prebacivati sa jednog na drugog. Igrači će reći da finansijski nisu bili situirani, struka će reći da nisu imali kvaliteta u igračkom kadru i uvjete za treniranje, sportski sektor da nisu raspolagali sa dovoljno velikim budžetom, dok će ostali sleći ramenima i reći, pa dobro, dali smo sve od sebe - naveo je Šećerbegović i pismu objavljenom na zvaničnoj web stranici kluba.

- Međutim, ovom prilikom želim da im pomognem i poručim da ja kao predsjednik neću traziti krivicu u njima, niti tražiti njihovu odgovornost, jer sam ja kao najodgovornija osoba dopustio sve gore navedeno. Također, dopustio sam da igrački kadar živi pod strahom od utakmica, da treneri po parkinzima bježe i ne javljaju se sedmicima, da pola radne zajednice ima problema sa alkoholom, da se rade eksperimenti sa igračkim i stručnim kadrom, da moram spašavati njihovo psihičko stanje onemogućavanjem komentarisanja klupskih objava na društvenim mrežama - dodao je on.

- Zbog svega navedenog moram snositi odgovornost, pogotovo kada sam već prije godinu primjetio te pojave, a ostao sam i dalje dio te priče.Treba napomenuti da krivce za današnji scenarij ne treba tražiti u očito dogovorenom posljednjem kolu Premijer lige BiH (ko imalo prati fudbal neka pregleda snimke), a pogotovo u ekipi Željezničara čiji su igrači i navijači dostojanstveno predstavili svoj klub. Sami smo se doveli u ovu situaciju, koja traje posljednjih godina, pa krivimo sve i svakoga osim sami sebe. Na kraju, navijačima koji su u posljednjim kolima i pored svog razočarenja pokazali svoju ljubav prema klubu, mnogo hvala. Vrhunac je bio danas i neka niko se ne usudi da kaže da nismo imali podršku - ističe Šećerbegović.

- Zbog svega navedenog sam večeras uradio ono što sam trebao još prije dvije godine. Potpisao sam raskide ugovora sa svim stručnim osobljem, kompletnim sportskim sektorom, generalnim direktorom, tehničkim sektorom i većim dijelom radne zajednice, koja je svojim radom, odnosno neradom aktivno doprinosila ovakvom stanju. Na kraju i najvažnije, predao sam svoj mandat nazad klupskoj skupštini koja će ocijeniti moj i rad Upravnog odbora. Molim vas primite moje duboko izvinjenje - stoji u pismu koje je potpisao Elmir Šećerbegović, predsjednik UO FK Sloboda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.