open-navfaktor-logo
search
Turbulencije
Dudića dočekao haos u Novom Pazaru: Napadnut kapiten, Ljajić otišao
Bosanskohercegovački trener Feđa Dudić nedavno je imenovan za novog trenera Novog Pazara, a tamo ga je dočekala haotična situacija.
22.03.2023. u 18:52
get url
text

Kako piše Mozzartsport prvi čovjek kluba Rasim Ljajić napustio ne Novi Pazar nakon incidenta u kojem je nekoliko navijača ovog kluba napalo golmana i kapitena ekipe Filipa Kljajića.

Ljajić smatra da je ovaj događaj ozbiljno narušio ugled kluba i postavio pitanje "koji će fudbaleri i sponzori sada htjeti da dođu u Novi Pazar?".

- Poslije incidenta od strane nekoliko navijača, koji su fizicki napali golmana Kljajića, želim da saopćim da se potpuno povlačim iz kluba i da ne želim više da imam bilo kakve veze sa FK Novi Pazar. Ovo je prevršilo svaku mjeru i svako dalje ostajanje u klubu za mene lično bi predstavljalo nepotrebnu kompromitaciju. Već sam jednom, prije nekoliko mjeseci, upozorio da klub mora da raščisti odnos sa navijačima-pojedincima, koji izazivaju incidente i prave ogromnu finansijsku i sportsku štetu, i da ne vidim sebe u njemu, ako se taj problem ne riješi. Treba reći da se situacija u velikoj mjeri popravila i da nije bilo incidenata i skandala na prethodnim utakmicama. Međutim, navijači su nakon završene utakmice sa Kolubarom pozvali "igrače na raport" što je potpuno neprihvatljivo, da bi situacija danas kulminirala kada je njih nekoliko započelo raspravu sa kapitenom Klajićem i na kraju ga napalo i polilo vodom - naveo je Ljajić u pisanoj izjavi.

Prema njegovom mišljenju čelnici Novog Pazara nemaju veze sa konkretnim događajem, ali ima svoju odgovornost.

- Želim ovom prilikom da uputim izvinjenje golmanu Kljajiću i njegovoj porodici zbog dozivljene neprijatnosti i neviđenog skandala. Godinama unazad, trudio sam se da promijenim imidž kluba i dobrim dijelom smo u tome uspjeli. Igrači su rado dolazili u Pazar i imali su samo riječi hvale za tretman, odnos prema njima i uvjete u klubu. Ovim incidentom, sve je poništeno - smatra odlazeći predsjednik Novopazaraca.

Novi Pazar igra odličnu sezonu u Super ligi i trenutno je šesti na tabeli. Nakon reprezentativne pauze na klupi će debitovati Feđa Dudić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.