open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Duel u Budimpešti: Zmajice poražene od Mađarske
Ženska fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prijateljskom meču na stadionu Szusza Ferenc u Budimpešti od Mađarske sa 2:0.
19.07.2023. u 15:33
get url
text

Domaći sastav u 58. minuti dolazi do prednosti preko Zagor, a u 63. minuti bh. tim je mogao do izjednačenja međutim Melisa Hasanbegović nije uspjela da postigne gol iz penala. Drugi gol za Mađarice postiže Fordos u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Pomoćnik Samire Hurem u stručnom štabu, Ivan Kvesić je o utakmici rekao:

- Iako smo izgubili sinoć, igračice su odigrale puno bolji meč u odnosu na onaj sa Grčkom. Možemo biti zadovoljni zalaganjem i izvedbom, a rezultat je mogao da se okrene i na našu stranu. Promašeni jedanaesterac je vjerovatno odredio na neki način tok utakmice. Uglavnom, ove provjere su nam mnogo značile u pripremi ekipe za Ligu nacija - kazao je Kvesić.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupile: Almina Hodžić, Melisa Hasanbegović, Marija Ana Milinković, Gloria Slišković, Selma Kapetanović, Marija Aleksić, Dajana Spasojević (85. Zerina Piskić), Ena Šabanagić, Mejrema Medić (25. Sofija Krajšumović), Ena Taslidža, Emina Ekić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.