open-navfaktor-logo
search
Defanzivac Sarajeva
Dupovac pred Leotar: Zbog lošeg terena utakmica može otići u drugom pravcu
Defanzivac Sarajeva Amer Dupovac govorio je za klupsku web stranicu uoči nastavka sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
22.02.2022. u 11:40
get url
text

Bordo tim u subotu gostuje kod Leotara na Policama.

- Leotar je u posljednjoj provjeri odigrao 0:0 sa Zrinjskim. Sigurno za njih dobar rezultat protiv trenutnog lidera prvenstva. Za nas nema opuštanja. U ovoj sedmici su najavili nešto više padavina, ne znamo kakav će teren biti u subotu na utakmici i ta problematika slabije infrastrukture u ligi je problem za igrače i ono što želimo pokazati na terenu - kaže Dupovac.

- Jednostavno, zbog tog faktora utakmica može otići u skroz drugom pravcu. Međutim, mi nastojimo biti fokusirani na našu igru, bez obzira kakvi uvjeti bili. Leotar nam je dužnik od jeseni, sa Koševa. Mi želimo iz Trebinja nazad ponijeti tri boda. Svaki pojedinac će dati svoj maksimum za taj zajednički cilj.

Dupovac kaže da je želja Sarajeva da osvoji što više bodova i da pozicija na tabeli govori da predstoji borba za izlazak u Evropu. Što se tiče Kupa BiH, ambicije su najveće i plan je odbraniti naslov.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.