open-navfaktor-logo
search
Radno na Grbavici
Dva nova imena na treningu Želje: Stigao Al-Jaber, uskoro potpisuje Nigerijac
AUTOR: Faktor
28.06.2024. u 18:54
get url
text
Fudbaleri Želje vrijedno rade na Grbavici
Fudbaleri Želje vrijedno rade na Grbavici
FOTO: Ajdin Cocalić
Fudbaleri Željezničara nastavili su pripreme za start nove sezone.
Plavi rade na pomoćnom terenu stadiona Grbavici, a u odnosu na prethodne dane, danas su se pojavila dva nova fudbalera.
Ekipi se priključio Abdulmalik Al-Jaber, koji ima ugovor sa Željom, ali je dobio dozvolu da propusti start pripreme. Sjajni veznjak vratio se iz Saudijske Arabije i stavio na raspolaganje treneru Denisu Ćoriću dok se čeka njegov eventualni transfer u jedan klub iz elitnog razreda fudbala iz zemlje njegovog porijekla.
0J4A1513
FOTO:
Ajdin Cocalić
1 od 18
left-arrowright-arrow
Sa ekipom je danas prvi put trenirao Marin Karamarko, koji je tokom sedmice potpisao ugovor, ali je riješavao administrativne obaveze, te je tek danas radio sa novim saigračima.
Kako saznaje Faktor tokom vikenda treninzima Želje trebao bi se prikljkučiti i Edwin Odinaka, 20-godišnji defanzivac iz Nigerije, koji je prošle sezone igrao za Stupčanicu. Desni bek bi uskoro trebao potpisati ugovor sa Plavima. On neće biti i posljednje pojačanje za tim sa Grbavice, jer u Želji tragaju i za lijevim bekom i napadačem. Također, ukoliko se realizuje transfer Al-Jabera u Saudijsku Arabiju moguće je da će biti angažovan i jedan veznjak.
Treba naglasiti kako se ekipi još nije priključio Joseph Amoah, koji ima ugovor do 30. jula 2024. godine i upitno je da li će ostati na Grbavici.
Iz Želje je ranije najavljeno da će 5. jula imati prvu provjeru, a protivnik će biti TOŠK. Potom će ekipa 7. jula otputovati na Zlatibor, gdje su dogovorene utakmice protiv FK Sloboda (Užice) i SC Baniyas.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.