open-navfaktor-logo
search
Serie A
Džeko sa "zvukom sirene" donio pobjedu Romi u gostima kod Bologne
Roma je na gostovanju kod Bologne zabilježila drugu ovosezonsknu pobjedu, a do nje je stigla golom Edina Džeke u trećoj minuti sudijske nadoknade
22.09.2019. u 16:57
get url
text

Fudbaleri Rome slavili su u četvrtom kolu Serie A na gostovanju kod Bologne, a rezultat u drugom ovosezonskom trijumfu Vučice glasio je 1:2.

Prvo poluvrijeme dva neporažena tima, Bologne i Rome, ponudilo je malo toga što se može izdvojiti. Pravih prilika u prvih 45 minuta na meču Renato Dall'Ara nije ni bilo, a gosti iz Rima imali su nešto veći posjed lopte, koji nisu uspijevali metarijalizovati. 

Vučica je u dva navrata tržila najstrožiju kaznu. U prvoj situaciji udarac Florenzija u ruku pogodio jednog od domaćih fudbalera. Ruka je bila uz tijelo, pa se glavni arbitar nije oglašavao. Par minuta kasnije u kaznenom prostoru Bologne srušen je Edin Džeko, nakon što je loptu probacio pored dvojice igrača, ali ni ovoga puta nije bilo najstrožije kazne za goste iz Rima. Zanimljivo da je Dijamant nakon druge sporne situacije "nagrađen" zvižducima domaće publike.

Gosti su imali nešto više loptu u svom posjedu, ali to nisu uspjeli materijalizovati.

Početak drugog poluvremena obilježila je majstorija Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca zahvaljujući kojoj je Roma povela s 1:0. Ipak, samo pet minuta trajalo je vodstvo Rimljana jer je Sansone u 54. minuti realizovao penal za 1:1.

Soriano je u 60. minuti imao dobru priliku, ali je Pau Lopez odbranio. Petnaest minuta prije kraja Džeko je bio u šansi, no šutirao je pored gola.

Do kraja utakmice vrijedi izdvojiti šansu Lorenza Pellegrinija iz 82. minute, ali i isključenje Gianluce Mancinija tri minute kasnije.

Dobru priliku da Romi donese pobjedu imao je kapiten Zmajeva, no njegov šut sa nekih 15-16 metara otišao je preko gola. Ipak, na isteku treće minute sudijske nadoknade Džeko je pogodio i tako tako donio važnu pobjedu Romi.

Golove s utakmice Bologna - Roma možete pogledati OVDJE

Napoli je s 4:1 slavio u gostima kod Leccea, dok je Sampdoria na domaćem terenu savladala Torino s 1:0.

Ranije danas Sassuolo je s uvjerljivih 3:0 savladao SPAL.

Serie A, 4. kolo:
Sassuolo - SPAL 3:0
Lecce - Napoli 1:4
Bologna - Roma 1:2
Sampdoria - Torino 1:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.