open-navfaktor-logo
search
Dijamant je lider
Edin Džeko završava veliki posao u Fenerbahčeu, evo detalja
Edin Džeko je pravi lider. I u fudbalskoj A reprezentaciji Bosne i Hercegovine i u Fenerbahčeu.
09.01.2024. u 12:21
get url
text

Kako javljaju italijanski i turski mediji, Dijamant je završio veliki posao Fenerbahčeu. Navodno, kako tvrdi Calciomercato, odigrao je ključnu ulogu u pregovorima oko angažmana Leonarda Bonuccija.

- Ne znamo hoće li Edin Džeko imati budućnost kao sportski direktor, ali bivši napadač Rome i Intera svakako je odigrao glavnu ulogu u odluci Leonarda Bonuccija da prihvati poziv Fenerbahčea, jedne od najplemenitijih ekipa u Turskoj. Defanzivac, koji je iz Juvea prešao u Union Berlin tokom ljeta 2023. godine, tražio je novu avanturu kako bi ponovno pokrenuo svoje igre s obzirom na EURO 2024, njegov posljednji veliki cilj u karijeri, a na vrhu popisa jedna od njegovih preferencija bila je povratak u Italiju.

Poslijepodne je, međutim, došlo do trostranog razgovora između Bonuccija, Džeke i zajedničkog im menadžera, a koji je sve promijenio. Nadalje, Bonucci je također dobio uvjeravanje od selektora Luciana Spallettija koji je odobrio transfer u Fener. Ukratko, ako Bonucci bude igrao i to dobro, bit će u kadru na koje će selektor računati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj - piše Calciomercato.

Italijani donose i detalje. Navode kako bi Bonucci 9. ili 10. januara trebao otići u Istanbul na sklapanje posla i potpisivanje ugovor. Prije toga potrebno je da raskine ugovor s Union Berlinom i morao bi se određi 1,25 miliona eura. S druge strane, za pola godine ugovora sa Fenerom zaradio bi ​​duplo više - 2,8 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.