open-navfaktor-logo
search
Naslijedio Oru Ibrišimovića
Edis Kovačević novi predsjednik Želje: Prioritet je da naš brod dovedemo do mirne i sigurne luke
Edis Kovačević, novi je predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar.
28.06.2022. u 16:27
get url
text

On je na ovu funkciju imenovan sinoć, nakon što se zbog poslovnih obaveza povukao dosadašnji v.d. predsjednika Oro Ibrišimović.

- Prije svega, pripala mi je velika čast i obaveza obnašati dužnost predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar. Naše težište rada će biti finalizacija ugovora sa našim budućim strateškim partnerom, Eldinom Diglisićem. To će biti prioritet za naredni period da ovaj naš brod koji se zove Željo dovedemo do mirne i sigurne luke.

Fokus će biti i na hitnom rješavanju problema Omladinske škole FK Željezničar. Svjesni smo svih nedostataka, a uskoro ćemo imenovati i novog direktora Omladinske škole. Nakon imenovanja direktora, bit će izabrani i treneri u Omladinskoj školi obzirom na okončan javni oglas.

VEZANI TEKST - Eldin Diglisić strateški partner FK Željezničar

Nastaviti ćemo sa jako dobrom komunikacijom sa prvim timom koji je slobodno mogu reći dobro posložen. Idemo na dobro organizovane pripreme, imamo dobru hemiju za početak sezone i to je segment koji ne zahtijeva ishitrena rješenja - rekao je Kovačević za zvaničnu stranicu FK Željezničar, dodavši:

- Zahvalio bih Ori Ibrišimoviću koji je u jednom teškom momentu preuzeo Upravni odbor, sjetimo se decembra i januara i svega što se dešavalo u klubu. Bio je jedini koji se prijavio i rekao da hoće. Oro i UO su uradili mnogo dobrih stvari, normalno uvijek može bolje, ali veliki je pritisak, a pod pritiskom se mora nekada i pogriješiti. To je ljudski i nema zamjeranja.

Posebno bih istakao zajedništvo unutar organa kluba, častan i pošten rad koji će, uz Božiju pomoć, izdobriti. Na kraju, ponosni smo na naše navijače koji su stub ovog kluba i uz njega, kako u teškim, tako i budućim lijepim vremenima.

Željezničar je sinoć objavio kako će do kraja narednog mjeseca biti potpisan ugovor sa strateškim partnerom Eldinom Diglisićem.

Edis Kovačević, novi predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar "Prije svega, pripala mi je velika čast i obaveza...

Posted by FK Željezničar on Tuesday, June 28, 2022
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.