open-navfaktor-logo
search
Bura se ne stišava
Elmir Pilav i UO se ne mire sa smjenom, oglasili se "važnim obavještenjem"
Vanredna Skupština Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo održana je u ponedjeljak u prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj je smijenjen Upravni odbor na čelu sa dotadašnjim predsjednikom Elmirom Pilavom.
24.01.2024. u 12:01
get url
text

VEZANI TEKST - Vanredna Skupština: Smijenjen Elmir Pilav, izabrano novo rukovodstvo UFSIKS

Sjednica je početkom mjeseca zakazana na zahtjev više od dvije trećine delegata u Skupštini (13 od 17 članova), čime je ispoštovan Statut. U ponedjelja, 22. januara, za smjenu Pilava i njegovog UO glasalo je 12 je skupštinskih delegata, a jedan je bio protiv.

No, Pilav i njegovi saradnici ne mire se sa smjenom. Na sve načine pokušavaju zadržati funkcije, a kako još ne žele predati "ključeve" (i pečat) Udruženja, danas su na web stranici objavili saopćenje u kojem nisu ni pomenuli legalno održanu Vanrednu Skupštinu (koju, može se vidjeti iz priloženog ne priznaju). Iako su na pomenutoj Skupštini bila prisutna i dva člana UO kojim je predsjedavao Pilav, a to su Jasenko Pljevljak i Tarik Kečo.

- U cilju objektivnog informisanja članstva i javnosti, a vezano za nedavna pisanja određenih portala, obavještavamo i podsjećamo sve da je jedini legalno izabrani UO i rukovodstvo Udruženja onaj na čelu sa predsjednikom Elmirom Pilavom. Također napominjemo da su u toku aktivnosti oko Redovne izborne skupštine Udruženja, kada će se birati rukovodstvo za naredne četiri godine - piše u "važnom obavještenju" na internet stranici UFSIKS.

Podsjetimo, na Skupštini održanoj u ponedjeljak za novog predsjednika izabran je Adis Mulahasanović, potpredsjednik je Haris Baković, a UO čine još: Merima Čelik, Irfan Peljto, Ensar Tičić, Semir Sarajkić i Deni Čatibović.

Smijenjen je i Sead Kulović, predsjednik Skupštine, a umjesto njega izabran je Benjamin Deljković. Također, izglasano je nepovjerenje Admiru Šehoviću, sekretaru UFSIKS, a umjesto njega glasanjem je imenovan Emsel Krupalija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.