open-navfaktor-logo
search
Ljubav prema BiH
Emina Ekić na okupljanje Zmajica putovala 28 sati: Ima želju da upozna Blaža Sliškovića
Ljubav prema domovini nema cijenu. Potvrđuje to i primjer iz ženske fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.
29.11.2023. u 09:53
get url
text

Dvadeset i osam sati putovanja od Melburna do Sarajeva nije ostavilo previše traga na mladoj Emini Ekić koja na okupljanje reprezentacije uvijek stiže raspoložena i sa osmijehom.

- Umorna sam malo, ali mi je fino kad ovdje dođem i ne bih toliko putovala da ne volim da igram za reprezentaciju - u dahu kaže Ekić.

Razloga za raspoloženje ima jer je u međuvremenu promijenila klub i sada je članica Melburn Cityja, u kojem se brzo adaptirala i već postigla prelijep pogodak, koji je naše medije podsjetio na spektakularne golove iz kornera Blaža Sliškovića.

Naša reprezentativka na pitanje da li joj godi to poređenje i zna li uopšte ko je Blaž Slišković iskreno odgovara:

- Nisam znala, do ovog gola, a onda su mi mama i tata puno pričali o njemu. Znam da je on fudbalska legenda i drago mi je kad kažu da taj moj gol podsjeća na nekadašnje njegove. Čula sam toliko lijepih priča o gospodinu Sliškoviću i bila bih sretna da ga jednom upoznam.

Ekić je podijelila i utiske o novom klubu.

- Mi smo dio engleskog Manchester Cityja, radimo po njihov planu i programu i to mi se mnogo sviđa. Volim taj način treniranja jer mi pruža mogućnost da napredujem. Australijska liga je brza, jaka, mi dobro igramo i zadovoljna sam. Nakon ovog gola, nadam se da će ih biti još, a željela bih i da postignem prvi pogodak u dresu reprezentacije - kazala je Emina Ekić.

Reprezentativke BiH danas putuju u Koper, gdje će u subotu igrati meč Lige nacija B4 protiv Slovenije. Četiri dana kasnije na Bilinom polju ugostit će Bjelorusiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.