open-navfaktor-logo
search
Tragedija
Emotivan oproštaj fudbalera Leicestera od predsjednika Srivaddhanaprabha
U tragičnoj nesreći živote su izgubili predsjednik tamošnjeg kluba Vichai Srivaddhanaprabha, njegova dva saradnika i dva člana posade
29.10.2018. u 18:43
get url
text
Leicester City
Leicester City

Cijeli Leicester i Engleska ovih se dana opraštaju od poginulih u subotnjem padu helikoptera kraj stadiona King Power na kojem svoje utakmice igra Leicester City.

U tragičnoj nesreći živote su izgubili predsjednik kluba Vichai Srivaddhanaprabha, njegovi saradnici Nursara Suknamai i Kaveporn Punpare, pilot Eric Swaffer i kopilotkinja Izabela Roza Lechowicz.

Fudbaleri premierligaša koji je 2016. godine osvojio prvu titulu prvaka Engleske u historiji kluba, okupili su se danas pred stadionom kako bi odala počast predsjedniku koji je jedan od najzaslužniji za veliki uspjeh od prije dvije godine.

Jamie Vardy, Kasper Schmeichel, Harry Maguire i drugi igrači Lisica teško su mogli sakriti suze.

Dva dana nakon nesreće na Otok iz Tajlanda su stigli i članovi porodice Srivaddhanaprabha, Vichaijev sin Aiyawatt, inače potpredsjednik kluba, supruga Aimon te predsjednik Fudbalskog saveza Tajlanda, Somyot Poompanmoung.

Dirljiv oproštaj od poginulog Vichaija igrači i osoblje Leicestera upriličili su na travnjaku King Powera, a svi su bili u crnoj opremi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.