open-navfaktor-logo
search
Napadač Juventusa
Engleski mediji otkrili gdje će od zime igrati Mario Mandžukić
Špekuliše se o 10 miliona eura teškom transferu i oko 5 miliona eura godišnje plaće
24.11.2019. u 12:25
get url
text

Ovaj put engleski mediji pišu da je napadač spreman početi trenirati s Manchesterom kako bi iznudio odlazak iz Juventusa
 
Mario Mandžukić, napadač Juventusa, uskoro potpisuje za Manchester United, pišu engleski mediji, a prenosi Anadolu Agency (AA).

United već neko vrijeme bezuspješno pokušava dovesti Mandžukića. Ovog ljeta su bili blizu dogovora, ali su se kasnije razišli zbog plaće. Pokušali su ga dovesti i nakon što je prije mjesec dana odbio bogate ponude iz Katara i Kine, ali još nisu uspjeli postići dogovor.

Ovaj put engleski mediji pišu da je napadač spreman početi trenirati s Manchesterom kako bi iznudio odlazak iz Juventusa.

The Sun tvrdi da je Mandžukić već dogovorio transfer u United te da želi mjesec dana kako bi upoznao saigrače prije nego bi upisao i zvanične nastupe za klub.

Nisu poznati iznos transfera i plaća koju bi Mandžukić trebao zarađivati u Unitedu, ali se već sada špekuliše o 10 miliona eura teškom transferu i oko 5 miliona eura godišnje plaće.

Mandžukić je u dosadašnjoj karijeri igrao za Marsoniju, NK Zagreb, Dinamo Zagreb, VfL Wolfsburg, Bayern Minhen, Atlético Madrid i Juventus. U dresu Juventusa je u 117 mečeva postigao 30 golova.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.