open-navfaktor-logo
search
Puni se kasa
"Eurići na sve strane": Koliko je za Zrinjski važan meč protiv Aston Ville?
Fudbaleri Zrinjskog večeras će od 21 sati u okviru drugog kola grupne faze Konferencijske lige gostovati na Villa Parku gdje će im domaćin biti Aston Villa.
05.10.2023. u 12:58
get url
text

Prvak Bosne i Hercegovine ovog ljeta je postao prvi klub iz naše zemlje koji igra grupnu fazu UEFA takmičenja, te se našao u grupi Konferencijske lige zajedno sa AZ Alkmaarom, Aston Villom i Legijom iz Varšave.

Izabranici Krunoslava Rendulića u Mostaru su senzacionalno u okviru prvog kola slavili protiv AZ Alkmaara. Gubili su Plemići s 3:0 na poluvremenu i izgledalo je da ipak nisu dorasli ozbiljnim rivalima u evropskim okvirima, a onda se dogodilo veliko čudo.

Uspjeli su dati čak četiri gola, doći do nestvarnog preokreta i pobjediti rezultatom 4:3.

Zrinjski je tako već na startu grupne faze iskoristio tu šansu i podebljao novčani saldo.

Svaka pobjeda u grupnoj fazi donosi 500 hiljada eura (milion KM), dok će Zrinjski za svaki eventualni bod inkasirati 166 hiljada eura.

Ukupna zarada prvaka BiH od nastupa u Evropi trenutno iznosi 4.158.717 eura.

VEZANI TEKST - Zrinjski gostuje u Engleskoj: Može li prvak BiH protiv Aston Ville prirediti novu senzaciju?

Podsjetimo, izabranici Krunoslava Rendulića su plasman u grupnu fazu KL nagrađeni sa 2,9 milona eura, a na osnovu desetogodišnjeg koeficijenta timu iz Mostara je pripalo 311.500 hiljada eura. Nastupi u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Evropske lige garantuju im 400 hiljada eura.

Izabranici Krunoslava Rendulića večeras imaju priliku da podebljaju svoj "novčanik".

Plemićima je do kraja grupne faze računajući večerašnji meč imaju zagrantovano još pet duela.

U slučaju eventualnog plasmana u nokaut fazu naknadno se dobija 650 hiljada eura. Drugoplasirani u grupi dobija 325 hiljada eura.

Sa dodatnih 300 hiljada eura nagrađuje se plasman u nokaut fazu, a prolazak u osminu finala donosi novih 600 hiljada eura.

Naravno, treba istaći da ukoliko fudbaleri prvaka BiH nastave sa dobrim igrama u Evropi, skrenut će pažnju na sebe brojnih klubova. Zrinjski bi tako mogao napraviti nekoliko velikih transfera, čime bi dodatno podebljali novačni saldo.

Veliku priliku da "oduševe" skaute velikog broja klubova igrači Zrinjskog mogu iskoristiti večeras, jer nema sumnje da bi dobra partija protiv kluba iz Premiershipa išla u korist svima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.