open-navfaktor-logo
search
Svijet nam se smije
Farsi nikad kraja: Zvjezdan Misimović i čelnici FSBiH nastavljaju brukati Zmajeve
Malo je slučajeva u svijetu kakav su priredili Zvjezdan Misimović, direktor reprezentacije, i čelnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, predvođeni predsjednikom Vicom Zeljkovićem.
27.09.2023. u 15:14
get url
text

VEZANI TEKST - Svi incidenti: Mitraljezac Misimović "izrešetao" Sušića, "prodao" saigrače, Ćiro Blažević ga optužio za izdaju

Farsa koja u bh. fudbalu traje godinama dobila je novu epizodu, onu zbog koje nam se već smiju komšije, ali i ostatak svijeta. Misimović i njegovi pajdaši napravili su novi cirkus i nastavili su brukati Zmajeve.

Meho Kodro je smijenjen prošle sedmice, istog dana stigla je "odbijenica" od Vahida Halilhodžića, a potom se "počela potraga" za novim selektorom. A onda, blago rečeno, šok.

I prije nego što je izabran novi selektor, odnosno prije nego što objelodanjeno da će za Kodrinog nasljednika biti promovisan Savo Milošević, iz Saveza su otišli pozivi za oktobarske utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje ćemo igrati protiv Lihtenštajna u gostima (13. oktobra) i Portugala u Zenici (16. oktobra).

Pozive je, tvrde mediji, "potpisao" Misimović. Onaj isti koji se hvalio zaslugama za izbore Ivayla Peteva, Faruka Hadžibegića i Mehe Kodre, a kada su oni smijenjivani, skrivao se daleko od očiju javnosti. I nikada nije preuzimao odgovornost. Ni za šta!

Cirkus bi bio veći ukoliko iz Saveza ovaj potez budu pravdali time da je Misimović pozive poslao u saradnji sa Savom Miloševićem. E, sada, zamislite da Milošević kojim slučajem (iako je teško povjerovati) ne bude izabran za selektora, a sačinio je spisak. To bi tek bila bjelosvjetska bruka.

VEZANI TEKST - Cirkus oko izbora selektora Zmajeva: Zašto Petev, kako je prekrižen Barbarez, koja je uloga Misimovića?

A ovo nije prvi put da se dogovaraju neke stvari u vezi sa Zmajevima, a da selektor nije izabran. Prije dvije i po godine, dan prije imenovanja Peteva dogovorena je prijateljska utakmica protiv Kostarike. Bugarina smo kasnije na predstavljanju pitali da li je konsultovan oko utakmice i izbora protivnika, dok još nije bio selektor BiH, a on nam je tada odgovorio potvrdno. To je značilo da je selektor "izabran" i prije nego što se o njegovom imenovanju glasalo na sjednici Izvršnog odbora FSBiH, što je svojevrsna farsa!

Krajnje je vrijeme da se preispita Misimovićeva uloga u, očito je, rušenju i ono malo ugleda bh. fudbala, koji nam je ostao. Da sutra ne bude kasno...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.