open-navfaktor-logo
search
Nakon drakonske kazne
FK Novi Pazar žestoko odgovorio Fudbalskom savezu Srbije
Fudbalski klub Novi Pazar saopćio je danas de je svrha kažnjavanja tog kluba izbacivanje iz Super lige i spriječavanje kandidature njihovog počasnog predsjednika Rasima Ljajića za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
06.05.2022. u 16:55
get url
text

FSS je kaznio Novopazarce sa 10 miliona dinara (oko 160.000 KM) zbog sumnji u namještanje rezultata utakmice protiv Radnika (2:0), koja je odigrana 11. aprila u Surdulici.

Oglasio se i klub koji je žestoko prozvao Savez, a saopćenje prenosimo u cijelosti.

- Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar najoštrije protestuje protiv odluka Disciplinske komisije, ali i čelnih ljudi iz FSS koji stoje iza ovih nečasnih radnji.
Naime, neobjašnjivo je da mi o drakonskoj kazni za FK Novi Pazar saznajemo iz medija, a da nikakvu zvaničnu odluku o tome nismo dobili.

Apsolutno nikakva istraga nije sprovedena, niti su igrači našeg kluba uopće kontaktirani, kao ni bilo ko iz Uprave. Obaviješteni smo samo od "prijatelja" iz FSS da smo "dobro prošli i da tako mora da bude".

Evidentno je da nam je uskraćeno pravo na odbranu i na iznošenje naših argumenata, jer mi u formalno pravnom smislu nemamo kome da se žalimo, jer još nemamo formalno odluku o kojoj bruji cijela fudbalska javnost. Zato je pošteno reći da ovde postoje samo dva cilja:

1. Da se FK Novi Pazar po svaku cijenu izbaci iz Super lige;

2. Da se naš bivši predsjednik Rasim Ljajić spriječi u kandidaturi za predsjednika FSS na predstojećim izborima.

Niko nema veći interes da se ustanovi prava istina i istraži kompletan slučaj od FK Novi Pazar, koji ni kriv ni dužan plaća cijenu nečijih ambicija.
FK Novi Pazar će iskoristiti sva pravna sredstva u zemlji i inostranstvu da se otkriju i sankcionišu nalagodavci ove sramne akcije i time zaštitimo čast i ugled kluba koji gaji tradiciju 94 godine postojanja.

Umjesto što pojedinci iz FSS "jure vještice", morali bi da se pozabave ko organizuje sastanke svih klubova koji su u zoni ispadanja sem Novog Pazara i to sa jednim jedinim ciljem, kako da se pronađe matematička formula da naš klub ispadne iz lige.

Ovo je samo početak naše dugoročne borbe, za koju znamo da je ne možemo dobiti, jer je jasno da smo sami protiv svih, ali ćemo isterati na čistac sve "miševe" koji se iza ovoga kriju - piše u saopćenju UO FK Novi Pazar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.