open-navfaktor-logo
search
Zavise od klimatskih prilika
FK Sarajevo ni u martu neće igrati na Koševu
Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, drugi potpredsjednik Irfan Durić, član Izvršnog odbora Fuad Čolpa, te selektor A reprezentacije Faruk Hadžibegić, danas su se sastali sa Ibrahimom Hadžibajrićem i Srđanom Mandićem, načelnicima sarajevskih općina Stari Grad i Centar Sarajevo.
06.03.2023. u 14:54
get url
text

Na sastanku sa Mandićem između ostalog je razgovarano o završetku projekta rekonstrukcije travnjaka na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

FK Sarajevo je zbog toga "podstanar" već sedam mjeseci, a još se ne zna kada će izabranici Mirze Varešanović zaigrati na Koševu.

- Iz FSBiH su istakli da su svi infrastrukturni radovi završeni, a da okončanje realizacije projekta isključivo zavisi od klimatskih prilika koje su preduvjet za puštanje u funkciju obnovljenog travnjaka.

Očekujemo da će u aprilu travnjak biti stavljen u funkciju, poručili su predstavnici Saveza - saopćeno je iz Općine Centar.

To znači da osim protiv Veleža u 22. kolu PLBiH, ekipa Sarajeva neće biti domaćin na Koševu ni i u 23. kolu koje je na rasporedu 18/19. marta, a nakon toga slijedi reprezentativna pauza do 1/2. aprila kada je na rasporedu 24. kolo bh. elite.      

FOTO: FSBiH 

Na sastanku je pored ovoga razgovarano i o mogućnosti iznalaženja lokacije na području Općine Centar za izgradnju nacionalnog stadiona, te o nastavku dobre saradnje kada su u pitanju projekti od značaja za unapređenje sporta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.