open-navfaktor-logo
search
Seli u Tursku
FK Sarajevo objavio finansijske detalje Đokanovićevog transfera: Novac, postotak, sponzori...
Fudbalski klub Sarajevo potvrdio je transfer Andreja Đokanovića u MKE Ankaraguču.
03.02.2023. u 13:37
get url
text

Kapiten Bordo tima potpisao je ugovor na četiri i po godine.

- Transfer Andreja Đokanovića je jedan od najvećih izlaznih transfera u novoj historiji FK Sarajevo realizovan u direktnom dogovoru klubova.

Ugovor će donijeti klubu više od 1,5 milion KM novčane vrijednosti, postotke od budućih transfera, kao i trenutne i buduće sponzorske prilike MKE Ankaragucu prema FK Sarajevo.

Upravo to će otvoriti vrata za ostvarenje i rast prihoda oba kluba. Vrijednost transfera potencijalno može rasti ukoliko se ispune određeni bonusi - navedeno je iz FK Sarajevo.

VEZANI TEKST - Direktorica Sarajeva oglasila se o transferu Andreja Đokanovića

Andrej Đokanović se pridružio Akademiji FK Sarajevo 2015. godine. Osvojio je dvije titule prvaka kao i dva Kupa BiH, uključujući duplu krunu u sezoni 18/19, a kao član Akademije je čak četiri puta bio prvak BiH u omladinskim kategorijama.

- Đokanović je najbolji primjer kvalitete rada naše Akademije, kao mjesta broj jedan koje kontinuirano gradi talente i pravi put za mnoge dječake da postanu profesionalni fudbaleri.

U prethodnih osam mjeseci čak četiri naša akademca ostvarili su respektabilne transfere, prije Nihada Mujakića i Andreja Đokanovića to su uradili Selmir Pidro (MLS) i Halid Šabanović (Ligue 1).

Peci, hvala ti na svemu i sretno u nastavku karijere - saopćili su iz FK Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.