open-navfaktor-logo
search
Klub u zajednici
FK Sarajevo u posjeti Domu za djecu bez roditeljskog staranja "Bjelave"
Delegacije FK Sarajevo i SFK Sarajevo 2000, na čelu sa igračima i igračicama Bordo kluba, realizovale su nekoliko posjeta i druženja sa djecom u prethodnom periodu u sklopu aktivnosti "Klub u zajednici", sa ciljem da se mališanima omogući upoznavanje i druženje sa nekim od njihovih uzora kroz drugačije aktivnosti u odnosu na fudbalske stadione gdje su ih do sada isključivo navikli gledati.
06.12.2022. u 13:34
get url
text

U sklopu tih aktivnosti posjećeno je nekoliko sarajevskih osnovnih škola kao i "Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave".

Uz pomoć generalnog sponzora FK Sarajevo, kompanije Turkish Airlines, Bordo kolektiv je obradovao mališane prigodnim poklonima i uljepšao im nadolazeće novogodišnje praznike. 

Duga zimska pauza će i u narednom periodu između ostalog biti iskorištena za slične aktivnosti s obzirom na to da su planirane posjete još nekim školama i institucijama, sa željom da se ovakve posjete realizuju i van Kantona Sarajevo, kako bi i najmlađi navijači Sarajeva iz drugih gradova imali priliku upoznati se i družiti sa nekim od svojih omiljenih fudbalera.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.