open-navfaktor-logo
search
Set mjera
FK Sloboda: Dug smanjen za 2,8 miliona, igrači će imati primanja, pojedinci šalju prijave u FSBiH
FK Sloboda Tuzla saopćio je danas niz mjera koje će poduzeti zbog pandemije koronavirusa, koja osim zdravstvenih donosi i brojne ekonomske probleme.
04.04.2020. u 15:10
get url
text

Klub sa Tušnja je saopćio da je uposlenici i igrači imati primanja u zakonski propisanim okvirim minimalnog ličnog dohotka.

Sloboda će sve dogovorene otplate prema povjeriocima suspendovati na minimalno 120 dana, a poreznim uredima će biti upućena molba da se odgodi uplata direktnih i indirektnih poreza na period od 90 dana.

Također, set mjera koji je usvojio klupski menadžment, odnosno Upravni odbor podrazumijeva i molbu Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine da prilikom odlučivanja o licenciranju uzmu u obzir novonastale okolnosti i dozvole klubovima period od 12 mjeseci da izmire prethodne i nastale obveze.

Iz Slobode napominju da je u proteklih četiri mjeseca ušlo preko milion KM kapitala i da je uz pomoć tih sredstava kao i drugim pravnim aktivnostima, ukupni akumulirani dug smanjen za 2,8 miliona KM.

Iz Slobode su istaknuli da zaključno za februarom 2020. nema neizmirenih poreznih obaveza i da nakon dugo vremena klub ima veliku šansu da stekne licencu na Prvostepenoj komisiji za licenciranje.

U saopćenju se navodi da su uprkos aktuelnim zbivanjima, pojedini bivši uposelnici, treneri i igrači u protekle dvije sedmice podnosili prijave prema Fudbalskom savezu BiH, iako nisu prije pokušali postići dogovor s klubom.

- Većina tih prijava su neosnovane i bit će odbačene, ali smatramo da javnost mora biti upoznata da čak i u ovim okolnostima pojedinci pokušavaju da iskoriste situaciju - poručili su iz Slobode.

Kompletno saopćenje pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.