open-navfaktor-logo
search
Klub potvrdio
FK Velež prodao stopera u Južnu Koreju
Fudbalski klub Velež iznenada je ostao bez iskusnog stopera.
19.02.2024. u 11:40
get url
text

Bruno Oliveira napustio je Rođene i karijeru će nastaviti u Južnoj Koreji, potvrđeno je iz tabora Rođenih.

- Upravni odbor FK Velež, nakon konsultacija sa šefom stručnog štaba Deanom Klafurićem, donio je odluku o prihvatanju ponude za transfer našeg odbrambenog fudbalera Brune Oliveire u FC Gwangju iz Južne Koreje.

Bruno de Oliveira Souza rođen je 9. juna 1996. godine i pored klubova u matičnom Brazilu, nastupao je u redovima NK Široki Brijeg, odakle je, u augustu prošle godine, pojačao redove mostarskih Rođenih potpisavši ugovor koji ga je sa našim klubom vezao do kraja naredne takmičarske sezone.

Iako se za kratko vrijeme svojim kvalitetnim partijama i odnosom uspio ustaliti u prvom timu Rođenih i predstavljati siguran bedem u odbrambenoj liniji našeg tima, ponuda koja je stigla na adresu našeg Kluba bila je zadovoljavajuća za obje strane, te je donesena odluka o transferu ovog fudbalera u južnokorejski tim, te će nakon obavljenog ljekarskog pregleda isti biti obavljen.

Za vrijeme svog boravka u dresu Rođenih, upisao je ukupno 14 nastupa.

Fk Velež najiskrenije zahvaljuje našem Brazilcu na profesionalnom pristupu i doprinosu ostvarenim rezultatima, te mu upućuje najljepše želje i puno sportske sreće u nastavku njegove fudbalske karijere - saopćeno je iz Veleža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.