open-navfaktor-logo
search
Islamska kriptovaluta
FK Željezničar dobio generalnog sponzora i 750.000 KM
Fudbalski klub Željezničar dobio je novog generalnog sponzora. 
01.12.2021. u 14:45
get url
text

Tim sa Grbavice objavio je kako je potpisan ugovor i da je njemačko-švicarska kompanija Caizcoin novi generalni sponzor Plavih. Kako je saopćeno sa Grbavice, do kraja naredne sezone sponzor će Želji platiti 750.000 KM, odnosno pola miliona KM po sezoni.

- Pregovori između FK Željezničar i kompanije Caizcoin traju još od septembra ove godine, a u proteklim danima finaliziran je dogovor i potpisan sponzorski ugovor do ljeta 2023. godine.

Logotip Caizcoina krasit će prednju stranu našeg novog dresa, a ono što izuzetno raduje i daje optimizam je vrijednost ugovora. Generalno sponzorstvo za Caizcoinom je najveće u poslijeratnoj historiji kluba, a vjerovatno među najvećim u stogodišnjoj historiji. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 750.000 KM do kraja sezone 2022/2023 - saopćili su iz FK Željezničar.

Direktor FK Željezničar Mustafa Nurko ističe da je sretan i ponosan zbog potpisa unosnog ugovora.

- Veoma sam sretan i zadovoljan što smo uspjeli finalizirati generalno sponzorstvo sa inovativnom kompanijom Caizcoin. Online finansijsko poslovanje i oblast kriptovaluta doživjela je enorman rast u posljednjih nekoliko godina i iznos od 750.000 KM koje će naš klub dobiti dokaz su da smo napravili odličan posao i pored opstrukcija koje smo doživljavali u posljednjem periodu.

Veliku zahvalnost za realizaciju ovog ugovora dugujem predstavniku sponzora, gospodinu Dragutinu Krstiću koji kao simpatizer našeg kluba se maksimalno angažovao prilikom realizacije ovog ugovora. Također, želim da se zahvalim i svim svojim prijateljima i kolegama u administraciji koji su radili odličan posao kako bi mogli ispoštovati sve želje sponzora kao i predsjedniku Nazifu Hasanbegoviću i potpredsjedniku Kerimu Karavdiću koji se nisu dali pokolebati i vjerovali su u naš rad i napor i da ćemo zajedno dovesti jednog ovakvog sponzora - kazao je Nurko.

Caizcoin je kompanija sa sjedištem u Švicarskoj i razvojim pogonom u Njemačkoj. Aktivni su sponzori njemačke Herthe, turske Superlige i španske LaLige, te još nekoliko sportskih kolektiva. Svoja predstavništva i urede imaju u Švicarskoj, Njemačkoj, Turskoj, Rusiji, Egiptu, Pakistanu, Indiji, Filipinima, Bugarskoj i Litvaniji.

Caizcoin je prva islamska kriptovaluta na svijetu i pruža mnoge finansijske usluge.

- FK Željezničar je tradicionalni fudbalski klub u BiH, ali i u cijelom regionu. Klub ima svoje navijače u cijelom svijetu, što Caizcoin smatra vrlo uzbudljivim. Mnoge kulture podržavaju ovaj brend od 1921. godine i čak su je integrisale u svoje živote. Caizcoin bi svojim inovativnim idejama želio dosegnuti i obogatiti ovu šaroliku raznolikost ljudi. Radujemo se zajedničkom putu - kazao je Hamdi Kücüktepe, izvršni direktor Caiz Holding AG, prenosi FK Željezničar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.