open-navfaktor-logo
search
Saopćenje za javnost
FK Željezničar: Koristi se krivotvoreni dokument u pregovorima za Santosa, klub nikad nije izdao potvrdu
Clerismario Santos Rodrigues, sjajni brzonogi ofanzivac, po svemu sudeći ovog ljeta će napustiti Željezničar.
05.06.2023. u 12:49
get url
text

Brazilcu je istekao ugovor, a male su šanse da saradnja bude nastavljena. Istina, još postoji mogućnost da saradnja bude nastavljena, ali su procenti mali.

VEZANI TEKST - Kovačević: Santosovi zastupnici postavili pet uvjeta, sve smo ispoštovali i ništa više nije u našoj moći

Iz redova Plavih objavili su saopćenje u kojem su istakli da se u postupku pregovora o angažmanu Brazilca koristi krivotvoren dokument tima sa Grbavice.

- Fudbalski klub Željezničar obavještava javnost da se u postupku pregovora o angažmanu igrača Clerismario Santos Rodrigues koristi krivotvoreni dokument FK Željezničar i to potvrda o odricanju od naknade za treniranje za ovog igrača.

FK Željezničar takvu potvrdu nikada nije izdao, niti je bilo ko tražio izdavanje takve potvrde. Korištenje krivotvorene potvrde šteti ugledu FK Željezničar i ugledu igrača, te istovremeno dovodi u zabludu sve klubove sa kojima agenti ovog igrača pregovaraju.

Radi sprečavanja štetnih posljedica i očuvanja zakonitog poslovanja, FK Željezničar o navedenom obavještava sve klubove s kojima se pregovara o angažmanu igrača, kao i sportsku javnost.

Klub će zbog sačinjavanja i korištenja krivotvorenog dokumenta podnijeti krivičnu prijavu nadležnom organu - poručili su iz redova Plavih. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.