open-navfaktor-logo
search
Nije pravi trenutak
FK Željezničar zahvalio gradskom rivalu na pozivu: Nećemo doći na sastanak
Autor: Faktor
18.03.2024. u 13:30
get url
text
Fudbalski klub Sarajevo planira sutra održati sastanak s premijerligaškim klubovima i predstavnicima Sindikata profesionalnih fudbalera posvećen "aktuelnim pitanjima koja se tiču našeg fudbala, s posebnim fokusom na sprečavanje korupcije, borbu protiv monopolizma i nepravde u sportu te promovisanje fair-paya".
No pitanje je ko će se odazvati na poziv kluba s Koševa. Jedno je sigurno. Niko iz Fudbalskog kluba Željezničar ne dolazi.
Portal Sport1.ba prenio je reakciju kluba s Grbavice.
- FK Željezničar podržava sve inicijative koje za cilj imaju zaštitu integriteta takmičenja i podsjećamo da je naš klub i u prošlosti podržavao prijedlog za osnivanje Udruženja premijerligaša kao i inicijativu 4R, te smo stoga spremni i dalje aktivno sudjelovati u svim razgovorima i aktivnostima koje vode ka unapređenju i stabilizaciji bh. fudbala.
- Međutim, smatramo da je za uspješnost strateških inicijativa i sastanaka ovog tipa potrebno da one budu zajedničke te uraditi kvalitetne pripreme i seriju preliminarnih konsultacija između klubova što ovaj put nije učinjeno.
U Želji smatraju da trenutno nije pravi trenutak za organizaciju ovakvog sastanka uz prijedlog da se on zakaže po završteku sezone.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.