open-navfaktor-logo
search
Baraž za EURO 2024
FS Ukrajine pred meč sa Zmajevima posudio 700.000, u budžetu manjak od 2 miliona eura?
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostit će Ukrajinu 21. marta na Bilinom polju u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
01.03.2024. u 18:31
get url
text

VEZANI TEKST - Ukrajinci će se za Zmajeve pripremati u luksuznim uvjetima

Savo Milošević, selektor Zmajeva, spisak za ovaj meč objavit će u utorak (5. marta), a naš tim za polufinale i eventualno finale pripremat će se u BiH.

S druge strane Ukrajinci će pripreme obaviti u Španiji u popularnom ljetovalištu Marbelli, a pripreme bi trebali početi 13. marta.

Sve to izgleda bajno, ali kako pišu ukrajinski mediji, čini se da je tamošnji Savez u problemima.

Kako piše Sport.ua, novo vodstvo Fudbalskog saveza Ukrajine (UEF) posudilo je oko 700.000 eura od poslovnih partnera na razdoblje od dva mjeseca za "hitne potrebe ove javne organizacije".

Upravo zahvaljujući tim sredstvima omogućeno je održavanje trening kampa u Španiji.

Isti mediji navodi da to nisu jedini problemi FS Ukrajine.

- Ranije smo izvijestili da je manjak od oko dva miliona eura u budžetu UAF-a samo neslužbeni rezultat revizije finansijskog poslovanja ove javne organizacije koju je provela jedna od stranih revizorskih kuća - piše Sport.ua.

Pobjednik meča BiH - Ukrajina bit će domaćin u finalu baraža boljem iz drugog polufinala u kojem će igrati Izrael i Island. Finale je 26. marta, a istog dana u revijalnoj utakmici sastat će se poraženi polufinalisti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.