open-navfaktor-logo
search
Prihvaćena ponuda
FSBiH donio odluku o meču s Rusijom: Komitet za hitnost glasao 5:1, utakmica se igra
Fudbalske reprezentacije Rusije i Bosne i Hercegovine odigrat će u novembru prijateljsku utakmicu, nakon što je danas Fudbalski savez BiH prihvatio ponudu Rusa.
09.09.2022. u 14:40
get url
text

Komitet za hitnost FSBiH danas je sa pet glasova za i jednim protiv odlučio da Zmajevi idu na megdan Rusima.

Protiv je, potvrdio je za Faktor, bio Irfan Durić, koji je od kolega iz Komiteta tražio da o svemu odlučuje kompletan izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH.

- Kao potpredsjednik tražio sam da to pitanje uz sve materijale koje smo dobili ide na Izvršni odbor FSBiH. Ako budem preglasan, znat ćete, tražio sam da sve unese u zapisnik. Smatram da treba biti mudar, da se donese odluka koja je najbolja za BiH - rekao nam je Durić.

VEZANI TEKST - Pred Skupštinu: Bošnjaci "prodali" FSBiH, hoće li to naplatiti Irfan Durić?
 

Koliko je u ovom momentu pametno igrati s Rusijom, koja je u svojevrsnoj izolaciji?

- Koliko je pametno razumijemo se mi koji to razumijemo, ali imamo ovdje manjkavost, koja nas dovodi u dilemu. Imamo dokument od UEFA-e da ta utakmica nije sporna - kaže Durić.

Osim Durića, Komitet za hitnost FSBiH čine još Vico Zeljković, Ivan Beus, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa.

Za donošenje odluke bilo je potrebno minimalno pet glasova.

Nakon što su u FSBiH prihvatili ponudu, slijedi potpisivanje ugovora s Fudbalskim savezom Rusije i preciziranje detalja za odigravanje utakmice.

Podsjećamo da su FIFA i UEFA zabranile međunarodne nastupe fudbalskoj reprezentaciji Rusije nakon agresije na Ukrajinu, a da su klubovi iz Rusije protjerani iz evropskih klupskih takmičenja. Slično je i u ostalim sportovima.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.