open-navfaktor-logo
search
Ponosni bh. sportisti
FSBiH napokon čestitao Dan nezavisnosti, oglasili se i Lana Pudar, Edin Džeko, Jusuf Nurkić...
Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti, a čestitke povodom ovog praznika stižu sa svih strana.
01.03.2024. u 11:23
get url
text

Ponosni bosanskohercegovački sportisti sugrađanima su čestitali Dan nezavisnosti.

Oglasili su se Edin Džeko, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Lana Pudar..., savezi i sportski klubovi iz zemlje, a nakon dvije godine posta čestitka je stigla i iz Fudbalskog saveza BiH.

Naime, protekle dvije godine, kako je dužnost predsjednika FSBiH preuzeo Vico Zeljković krovne kuća bh. fudbala nije čestitala Dan nezavisnosti.

Sada je, čini se, pronađen kompromis, pa je čestitku potpisao Adnan Džemidžić, generalni sekretar FSBiH umjesto predsjednika Zeljkovića.

- U ime Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, svim građankama i građanima naše države upućujem iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti. Adnan Džemidžić, generalni sekretar - piše u objavi na zvaničnoj stranici FSBiH.

- Ponosan sam i sretan kada vidim da naša djeca vole svoju zemlju. U to ime, svim građanima, koji srcem vole Bosnu i Hercegovinu, želim sretan Dan nezavisnosti jedne nam i jedine Domovine.

Hvala i Osnovnoj školi Hrasnica i djeci II-1 razreda, koji su pokazali da ova zemlja ima budućnost - napisao je Džeko.

Lana Pudar je na Instagram storyju podijelila fotografiju sa zastavom BiH, Musa je čestitiku uputio uz zajedničku fotografiju košarkaške reprezentacije BiH, dok se Jusuf Nurkić poslužio koreografijom BH Fanaticosa u Mejdanu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.