open-navfaktor-logo
search
Saopćenje za javnost
FSBiH objasnio da li igrač može nastupati za drugi klub u Kupu BiH
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine oglasio se saopćenjem za javnost i pojasnio pravo nastupa igrača na utakmicama Kupa naše zemlje.
17.02.2023. u 18:15
get url
text

- Shodno upitima određenih klubova, učesnika Kupa koja se tiču prava nastupa igrača na utakmicama našeg najmasovnijeg takmičenja, FSBiH izdaje sljedeću obavijest:

Prema Propozicijama Premijer lige BiH i Kupa BiH za sezonu 2022/23, u članu 8. dijela koji se odnosi na Kup takmičenje, a tiče se prava nastupa igrača piše:

"Pravo nastupa na utakmicama završnog dijela fudbalskog Kupa BiH imaju igrači koji ispunjavaju uvjete za nastup koji su propisani Pravilnikom o takmičenju, Pravilnikom o registraciji, statusu i transferu igrača FSBiH i Propozicijama Premijer lige BiH".

S tim u vezi, nije više na snazi pravilo iz prethodnih sezona koje je podrazumijevalo da: "U završnom dijelu takmičenja ne mogu nastupati igrači koji su nastupali za drugi klub koji učestvuje, ili je učestvovao u tekućem Kupu BiH u organizaciji FSBiH (računajuči takmičenje od šesnaestini finala i dalje)".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.