open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
FSBiH smijenio Komitet za sudije i suđenje
Komitet za hitnost Fudbalskog saveza BiH, na sastanku održanom danas, donio je odluku da se smijeni Komitet za sudije i suđenje FSBiH.
19.03.2021. u 15:39
get url
text

VEZANI TEKST - Šta je Zoran Rebac napisao u ostavci: Atmosfera je naelektrisana, često nekorektna, pa i svađalačka

- Novi članovi Komiteta za sudije i suđenje FSBiH, bit će imenovani na redovnoj sjednici Izvršnog odbora koja će se održati 27. marta 2021. godine - saopćeno je iz FSBiH.

Smijenjeni su: Hrvoje Turudić, Ibrahim Hasanbegović, Muamer Bureković, Ognjen Valjić, Dragan Banjac i Miro Hrkač. 

Sjednice Komiteta u posljednje vrijeme su prekidane, dvojica Bošnjaka često su preglasavani, a sve je počelo nakon što je član ovog tijela postao Ognjen Valjić, generalni sekretar FSRS i desna ruka Vice Zeljkovića, novog predsjednika FSBiH.

Potvrdio je to i Zoran Rebac, doskorašnji predsjednik Komiteta, koji je krajem prošle godine podnio ostavku.

- U Komitetu sam nešto više od tri godine i moram istaći da je sve do dolaska novih članova, rad Komiteta proticao u korektnoj atmosferi, te donošenju odluka koncenzusom, a zanemarivo rijetko, većinom glasova.

Vi ste bez uporišta u bilo kojem normativnom aktu, za vrijeme trajanja mandata, smijenili Nenada Šukurmu, iznimno stručnog i karakternog člana Komiteta, te na mjesto člana imenovali Ognjena Valjića.

VEZANI TEKST - Faktor saznaje: Prekinuta sjednica Komiteta za sudije i suđenje FSBiH, ni riječi o Musi

Njegovim dolaskom poremećen je normalni rad i komuniciranje između članova Komiteta.

Frustracije i antagonizam prema članovima Komiteta, koji su ga prije tri godine suspendovali na duži period, što je na kraju rezultiralo i njegovim prestankom suđenja, ispoljava na gotovo svakoj sjednici Komitet - napisao je Rebac u ostavci koju je krajem prošle godine dostavio Izvršnom odboru FSBiH.

Klubovi su sve nezadovoljniji suđenjem, a i posljednje delegiranje arbitara za 23. kolo urađeno je na način da su preglasana dvojica Bošnjaka - Ibrahim Hasanbegović i Muamer Bureković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.