open-navfaktor-logo
search
Baraž
FSBiH: U stalnom smo kontaktu sa UEFA-om, utakmice će se igrati, ali...
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine poduzima sve neophodne mjere zaštite i prevencije povodom širenja koronavirusa.
11.03.2020. u 14:50
get url
text

Za naredni period su otkazana sva planirana okupljanja mlađih kategorija (kampovi i prijateljske utakmice), a prvenstvena takmičenja u sljedeća dva kola će biti održana bez prisustva gledalaca. Ostale mjere će biti preduzimane u skladu sa trenutnom situacijom, a provodit će se aktivnosti na realizaciji propisanih odluka nadležnih državnih organa.

VEZANI TEKST- Trenutna situacija: Zmajevi protiv Sjeverne Irske bez podrške s tribina Bilinog polja?

- Administracija FSBiH je u stalnom kontaktu sa UEFA-om, i prema posljednim informacijama, utakmice baraža neće biti odgođene zbog nemogućnosti određivanja novih termina u kalendaru takmičenja. U skladu sa tim FSBiH očekuje daljnje instrukcije iz UEFA-e, a poštovat će i sve preporuke, naredbe i instrukcije nadležnih organa po pitanju održavnja javnih skupova u Bosni i Hercegovini - saopćeno je iz krovne kuće bh. fudbala.

Iz Fudbalskog saveza BiH naglašavaju da će utakmice baraža, kao i utakmica U-21 reprezentacije  biti odigrane prema zakazanom datumu i određenim terminima, ali je sigurno da će biti poduzete posebne mjere zaštite i prevencije svih učesnika događaja, o čemu je Faktor ranije pisao.

- FSBiH sa posebnom pažnjom će nastaviti da prati situaciju oko širenja koronavirusa te prema potrebi odrediti nove mjere i izdati nove upute, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena - zaključeno je u saopćenju.

Dvije utakmice baraža sigurno će se igrati pred praznim tribinama, a to su mečevi Slovačka - Republika Irska i Norveška - Srbija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.