open-navfaktor-logo
search
Disciplinska komisija
FSBiH žestoko kaznio Sarajevo, Borac opet pošteđen
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine opet nije imala milosti prema pojedinim klubovima.
27.10.2023. u 14:58
get url
text

VEZANI TEKST - Zbog čega FSBiH ne smije kazniti Borac i Srđana Grahovca?

Najgore je prošlo Sarajevo koje je kažnjeno sa 15.000 KM. Bordo tim će u kasu Savezu morati platiti ovaj iznos zbog toga što su navijači koristili pirotehniku tokom derbija protiv Željezničara, a uz to su ubacivali predmete u ograđeni dio terena.

Za istu utakmicu je kažnjen i Željezničar. Plavi će morati platiti 5,500 KM zbog toga što su Manijaci koristili pirotehniku na Koševu.

HŠK Zrinjski će do 30. oktobra morati platiti Savezu 6.687 KM zbog nastale štete (oštećene 73 stolice) počinjene od strane navijača ovog kluba, koji su bili smješteni na sjevernoj tribini stadiona Bilino polje u Zenici tokom odigravanja utakmice finala Kupa BiH protiv Veleža.

Zbog pirotehnike su sa po 2.000 KM kažnjeni Velež, Široki Brijeg i Zrinjski.

Futsal klub Doboj kažnjen je sa 3.000 KM zbog odustajanja takmičenja u Premijer futsal ligi BiH U19. FC Salines će zbog istog prekršaja morati platiti 2.000 KM, a FK Igman 1.000 KM.

Zanimljivo, Disciplinska komisija FSBiH opet je poštedila FK Borac. Navijači banjalučkog tima ranije su slali političke poruke sa tribina (protiv Širokog Brijega i Veleža), ali nikada nisu kažnjeni zbog toga. Također, nakon meča na Pecari i kapiten Borca Srđan Grahovac pominjao je Kosovo.

- Iskoristio bih priliku da pobjedu posvetimo našoj nastradaloj braći na Kosovu. Naše misli i osjećanja su uz njihove porodice. Neka im Bog podari mir - kazao je Grahovac nakon utakmice protiv Širokog Brijega.

"Nastradala braća na Kosovu" o kojima govori Grahovac su trojica Srbijanaca, koji su ubijeni u Banjskoj, na sjeveru Kosova, nakon što je 24. septembra ujutro u pucanju naoružanih Srba koji su blokirali cestu ubijen jedan kosovski policajac, dok je jedan povrijeđen.

Kosovske vlasti grupu kojoj su oni pripadali proglasila je terorističkom, a Srbiju smatraju odgovornom za incident.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.