open-navfaktor-logo
search
Izvršni odbor
FSKS objavio imena sudija i instruktora koji su isključeni iz članstva UFSIKS
Izvršni odbor Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo donio je odluku o pet članova Udruženja fudbalskih sudija i instruktora KS (UFSIKS).
16.01.2024. u 17:34
get url
text

VEZANI TEKST - Burno u UFSIKS: Sudije traže smjenu Elmira Pilava, on ih isključuje iz Udruženja

Sjednica je održana u ponedjeljak u Sarajevu, a na zvaničnoj stranici FSKS objavljeno je sljedeći zaključak kojeg prenosimo u cijelosti:

- Vezano za dostavljene odluke Upravnog odbora UFSIKS o isključenju iz članstva sljedećih sudija: Benjamin Deljković, Mirza Tičić, Admir Musić, Ermin Hadžović i Adis Mulahasanović, shodno odredbama Statuta UFSIKS, FSKS, kao predlagač lista službenih lica FSKS, ovim putem obaviještava nadležne organe i tijela FSFBiH i FSBiH da imenovana lica ne učestvuju u bilo kakvim službenim aktivnostima (seminari, sastanci, utakmice) za koja su predviđena, do okončanja postupka u okvirima UFSIKS - piše na stranici FSKS.

Pomenuti su članovi Skupštine UFSIKS i potpisinici su zahtjeva za održavanje Vanredne Skupštine ovog Udruženja na kojem bi se govorilo i o povjerenje Elmiru Pilavu, predsjedniku UO UFSIKS. Pozivi za održavanje Vanredne Skupštine (22. januara u 18 sati) delegatima su upućeni 11. januara, a istog dana Pilav je na sjednici UO suspendovao pomenute sudije i instruktore suđenja.

Njih dvojica, potpisnici zahtjeva za Vanrednu Skupštinu, su sa A liste Premijer lige BiH, a isti dokument potpisali su i Irfan Peljto, te Merima Čelik, koji nose FIFA znak, ali oni nisu isključeni iz članstva UFSIKS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.