open-navfaktor-logo
search
Priznao grešku
Fuad Čolpa: Tražit ću da se meč sa Rusijom otkaže, Durić mi je rekao da su svi Bošnjaci "za"
Fuad Čolpa, član Izvršnog odbora FSBiH iz Sarajeva, čovjek je koji je svojim glasom presudio da reprezentacija Bosne i Hercegovine prihvati poziv FS Rusije za origravanje prijateljske utakmice.
10.09.2022. u 16:03
get url
text

Čolpa je u razgovoru za N1 rekao da će, nakon razmišljanja, tražiti da se ovaj meč otkaže.

VEZANI TEKST - Azmir Husić za Faktor: Ne treba nam utakmica protiv Rusije, zamolit ću da se odluka stavi van snage

Nakon burne reakcije javnosti, politike, bivših i sadašnjih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, javnosti u inostranstvu, Čolpa je promijenio mišljenje, te će tražiti razgovor sa predsjednikom FSBiH Vicom Zeljkovićem da se meč sa Rusima otkaže.

- Pričat ću sa predsjednikom nakon utakmice sa Crnom Gorom da se odluka stavi van snage. Ja ću ići da pričam sa predsjednikom za kojeg mislim da će imati volje da će utakmica odgodi za neka druga i mirnija vremena, jer UEFA razmatra da se Ruskoj Federaciji skinu sankcije radi žrijeba Evropskog prvenstva - kaže Čolpa.

Član komiteta za hitnost i Izvršnog Odbora tvrdi da je svoju odluku donio prije nego sto je imao vremena da razmisli o svim mogućim implikacijama, te da je bio vođen samo sportskim motivima.

- Bila je to kratkoća vremena. Bilo je sve to ishitreno. Ako je greška, ja priznajem da jeste. Ako se mnoštvu svijeta ne sviđa, ima onih i kojima se sviđa. Ovo se desilo. Žao mi je što se desilo i sve ću učiniti da se ova odluka promijeni - tvrdi Čolpa, te dodaje da niko na njega nije vršio pritisak da glasa za odigravanje utakmice.

VEZANI TEKST - Kako je dogovorena utakmica Zmajeva sa Rusima: Irfan Durić opet u službi sestrića Milorada Dodika

Ono što je daleko uznemirujuće je da je Čolpa za N1 izjavio kako mu je Irfan Durić rekao da su svi članovi IO iz bošnjačkog korpusa, navodno, već ranije bili saglasni da se poziv prihvati.

- Obavio sam razgovor sa Irfanom Durićem. U tom razgovoru mi je on rekao "Svi su Bošnjaci članovi Izvršnog odbora su za. Oni daju svoju saglasnost, a moj je prijedlog da to ide na IO".

Rekao sam mu "Zašto ti Irfane sada zoveš mene, a kada su neka vitalna pitanja i odluke IO u pitanju, onda nikada nisi nazvao, niti pitao. Ovo je prvi put da me zoveš.

Ako su svi Bošnjaci za, a i on je bio za to da se odigra utakmica sa Rusijom, onda na indirektan način daje meni pravo i mogućnost da dam saglasnost da se utakmica odigra - tvrdi Čolpa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.