open-navfaktor-logo
search
Stigao na posudbu
Fudbaler Bayerna porijeklom iz BiH potpisao za Dinamo
Gabriel Vidović, mladi reprezentativac Hrvatske, novi je fudbaler zagrebačkog Dinama.     
30.08.2023. u 16:01
get url
text

Vidović se često povezivao s hrvatskim prvakom, a sada je taj transfer realizovan, nakon što se povrijedio Luka Stojković, Dinamovo ljetno pojačanje iz Lokomotive.

Fudbaler čiji su roditelji iz BiH, otac iz Žepča, majka iz Kiseljaka, u Zagreb dolazi na posudbu iz Bayerna, gdje će boraviti najmanje do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora, a u ekpi trenera Sergeja Jakirovića pojačat će konkurenciju u ofanzivnom dijelu.

Rođen 1. decembra 2003. godine u njemačkom Augsburgu gdje je i načinio prve fudbalske korake.

Sa samo 12 godina postao je član Bayernove fudbalske akademije i ondje prošao sve uzraste uključujući i nastupe za prvi tim. Priliku u prvom sastavu bavarskog velikana pružio mu je tadašnji trener Julian Nagelsmann u aprilu prošle godine u bundesligaškom duelu protiv Arminije u Bielefeldu gdje je Bayern pobijedio s 3:0.

Vidović je potom upisao još tri nastupa za prvi tim Bavaraca, a bio je i na klupi u duelima osmine finala Lige prvaka protiv Salzburga i u četvrtfinalu protiv Villarreala.

- Prvi dojmovi su mi odlični, sretan sam i ponosan što sam napokon ovdje i što sam dio najvećeg hrvatskog kluba. Stalno sam gledao Dinamove utakmice, posebno u zadnje vrijeme. Momci su sjajno igrali i protiv Sparte i protiv Rijeke. U Dinamu je dosta igrača koje znam još iz reprezentacije pa vjerujem da ću se brzo prilagoditi i doista se veselim novim izazovima - kazao je Vidović po dolasku na Maksimir.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.