open-navfaktor-logo
search
Pobjeda SPFBiH
Fudbaleri Olimpika poslije gašenja kluba i gotovo tri godine čekanja dobili svoj novac
U maju 2021. godine sarajevski Olimpik je, u finišu sezone, istupio iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ubrzo su Vukovi stavili i ključ u bravu.
15.02.2024. u 09:41
get url
text

Igrači, treneri, radna zajednica, ostali su na cjedilu.

Skoro tri godine poslije igrači Olimpika pronašli su svjetlo na kraju tunela. Uz pomoć Sindikata profesionalnih fudbalera BiH (SPFBiH) uspjeli su naplatiti svoja potraživanja. Isplata je osigurana za 31 igrača, a novac je osiguran iz međunarodnih fondova - FIFA i FIFPro.

- Poslije nekoliko mjeseci pravne borbe uspjeli smo doći do rješenja. Pričamo o 31 igraču koji se našao u problemu. U saradnji s FIFPro uspjeli smo isplatiti veći dio duga. Isplaćeno je 273.600 KM, a dug je 305.300 KM. Nekima je novac na računu, nekima će biti ubrzo.

Lično sam razočaran da je Fudbalski savez Kantona Sarajevo okrenuo leđa igračima. Ovo je historijska pobjeda Sindikata protiv sistema - kazao je Tarik Trbić, generalni sekretar SPFBiH.

Aldin Đidić, predsjednik Sindikata, kazao da je zbog ovakvih stvari i osnovao SPFBiH.

- Mi smo pobijedili, igrači su pobijedili. Borba je bila duga, ali uspješna - rekao je Đidić.

{$galerijaFotografija}

Zadovoljstvo nisu krili ni fudbaleri koji su ostali na cjedilu nakon što je Olimpik ugašen.

- Ogromna pobjeda. Nismo vjerovali da ćemo naplatiti novac. Drago mi je što smo uspjeli - izjavio je Semir Bajraktarević, bivši fudbaler sarajevskih Vukova.

0J4A1687.JPG
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.