open-navfaktor-logo
search
Podrška predsjedniku
Fukare otkrile ko "ruši" Mujkanovića?
Navijačka grupa Fukare Tuzla oglasila se uoči sjednice Skupštine FK Sloboda, a nakon pisanja Faktora da se nešto kuha u klubu sa Tušnja.
03.12.2023. u 08:05
get url
text

Izvori Faktora iz Rudarske 2 tvrde da postoje članovi Skupštine Slobode koji su navodno nezadovoljni radom predsjednika kluba Senada Mujkanovića i da je moguće da će na sjednici šestog decembra, koja je izvještajnog karaktera, na dnevni red doći i njegova eventualna smjena.

VEZANI TEKST - Šta se kuha u FK Sloboda: Ko želi vidjeti leđa Mujkanoviću, ugroziti cilj i kakve veze imaju nadolazeći izbori?
 

Svima je nejasno zbog čega, jer slijedi važan period za Crveno-crne, a to je planiranje priprema, sklapanje igračke križaljke za proljetni dio sezone u Prvoj ligi FBiH, u kojoj Sloboda ima cilj da ostane na prvoj poziciji i ekspresno se vrati u elitni rang bh. fudbala, gdje je klubu koji postoji 104 godine i mjesto.

- Povodom raznih špekulacija i nezasnovanih priča u i oko FK Sloboda Tuzla, uprave i rukovodstva Fukare Tuzla imaju samo jednu poruku "Svetinja iznad svih". Vrlo kratko i jasno, svaki član udruženja je spreman dati svoj maksimum za dobre rezultat, uspjeh i budućnost našeg kluba. Trenutno, predsjednik Senad Mujkanović je na dobrom da Slobodu vrati tamo gdje i zaslužuje biti i opravdao je ulogu koja mu je dodijeljena. Samo zbog toga ima našu punu podršku - saopćili su iz navijačke grupe Fukare.

Oni su direktno prozvali Elmira Šećerbegovića, nekadašnjeg predsjednika Slobode u čijem mandatu je klub prošle sezone kliznuo u niži rang bh. fudbala.

- Kako svi znamo Šećerbegović mlađi nikada nije ni digao ruke od Svetinje i pokušat će svim silama kroz skupštinu kluba da sabotira daljnji rad trenutnog predsjednika Mujkanovića i članova upravnog odbora. Svako ko se protivi pozitivnim rezultatima i čiji su privatni interesi ispred ciljeva kluba i želja svih Tuzlaka će se smatrati protivnikom kolektiva. Dijabetesu, od***i - poručile su Fukare.

Postoji mogućnost da su turbulencije i previranja u i oko kluba sa Tušnja povezane s nadolazećim izborima u kantonalnim, federalnim, a u konačnici i državnim fudbalskim organizacijama.

Elmiru Šećerbegoviću kojeg su Fukare direktno prozvale završava predsjednički mandat u Nogometnom savezu Tuzlanskog kantona. On je i član Skupštine Fudbalskog saveza BiH. Član Izvršnog odbora FSBiH iz TK je Azmir Husić. Njegov mandat završava 2025. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.