open-navfaktor-logo
search
Sjajna atmosfera
"Gori" Novi Pazar: Adem Ljajić potpisao, navijači priredili spetakl
Ono što se posljednjih dana najavljivalo, večeras je dobilo svoj epilog - Adem Ljajić je novi fudbaler Novog Pazara.
14.09.2023. u 23:02
get url
text

Rok za registraciju novih igrača u Srbiji i samim tim "zatvaranje pijace" završava večeras u ponoć, a bivši reprezentativac Srbije je tako postao najveće pojačanje u historiji ovog kluba.

Krajem ljeta 2022. najavljivan je povratak nekadašnjeg reprezentativca Srbije (47 utakmica, devet golova) na domaću fudbalsku scenu, najprije u Partizan, u kojem je stekao afirmaciju i osvojio duplu krunu 2008/09, a potom u Pazar, s kojim je trenirao prošlog septembra u vrijeme trenerskog mandata Vladimira Gaćinovića.

Bivši as Fiorentine, Rome, Intera i Torina odlučio je, ipak, da ostane u Turskoj, gdje je zvjezdane trenutke imao tokom 2020/21, kada je u dresu Bešiktaša stigao do trofeja u Superligi i nacionalnom Kupu.

Ofanzivni veznjak (31) raskinuo je zimus potpisan jednoipogodišnji ugovor sa turskim Karagumrukom, a večeras se vratio na  Gradski stadion, koji je udaljen nekih 100 metara od njegove porodične kuće.

Na ulici ga je je prije zvaničnog potpisa dočekao veliki broj navijača koji su uz pjesmu i bakljadu proslavili njegov dolazak.

 

@indeksvesti

Doček Adema Ljajića u Novom Pazaru

♬ original sound - Indeks Vesti

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.