open-navfaktor-logo
search
Predstavljen veznjak
Grahovac: Imao sam brojne ponude, međutim srce se odlučilo za Borac
Srđan Grahovac vratio se u banjalučki Borac, devet godina nakon što je upravo iz ovog kluba otišao u bečki Rapid i napravio solidnu inostranu karijeru.
30.08.2023. u 16:39
get url
text

Spominjalo se ovog ljeta da bi Grahovac mogao pojačati Sarajevo, ali nakon dolaska Edina Julardžije iz Domžala postalo je jasno da je ta mogućnost otpala.

Posljednji angažman imao u turskom Rizesporu. Osim turskog kluba, branio je boje bečkog Rapida, Astane i Rijeke.

- Konačno sam dobio priliku da se vratim kući. Trebat će mi određeni period da sumiram utiske, ali ono pto odmah mogu da kažem jeste da sam presretan. Bogu hvala, posložile su se neke stvari, uklopile su se kockice, da se vratim u klub u kojem sam počeo da igram fudbal, u kojem sam odrastao i formirao se kao čovjek i igrač, klub sa kojim sam prošao sve najbolje i sve najgore.

Borac je moj omiljeni klub. Jedva čekam da ponovo debitujem pred našom publikom - rekao je Grahovac na predstavljanju.

Kada je odlazi Borac je bio u teškoj situaciji. Situacija je sada mnogo drugačija, klub raste infrastrukturno, organizaciono i rezultatski, a ciljevi su jasni.

- Bilo je mnogo teže. Rezultatski smo dobro gurali, ali je u klubu bilo veoma turbulentno, finansijski jako teško. Imali smo ekipu čiju su bazu činili domaći igrači. Bili smo stvarno drugari, i na terenu i van njega, ginuli jedan za drugog i tako smo kompenzovali te stvari. Danas je drugačija priča u klubu. Mislim da je igračima mnogo lakše da funkcionišu. Treba da se ujedinimo i da iskoristimo te uslove kako bismo postigli što bolje rezultate - naglasio je Grahovac.

Iako je imao ugoror sa turskim Rizeom, već mjesec i kusur dana bilo je jasno da neće ostati na Bosforu. Pominjao se Borac i bio favorit za njegov potpis, a na kraju se sve i posložilo.

- Imao sam dosta ponuda, posebno kada je postalo jasno da bih mogao postati slobodan igrač. Zvali su i klubovi iz Premijer lige, ali i iz inostranstva. Međutim, srce je odlučilo. Prelomio sam da je vrijeme za povratak. Cilj mi je bio da se vratim u godinama kada mogu mnogo da pružim, kako na terenu, tako i van njega, a ne da se vratim na zalasku karijere - iskren je bio Grahovac.

Radi se i o bivšem reprezentativcu BiH. Za Zmajeve je upisao tri nastupa, a za U21 BiH selekciju više od 20.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.