open-navfaktor-logo
search
Uža konkurencija
Haaland, Mbappe i Messi u finalu izbora za FIFA-inu nagradu fudbalera godine
Svjetska fudbalska organizacija (FIFA) objavila je imena fudbalera i fudbalerki koji su ostali u samoj završnici za izbor najboljih u svijetu za proteklu godinu.
14.12.2023. u 17:23
get url
text

U konkurenciji za FIFA-inu nagradu Najboljeg fudbalera 2023. godine ostali su norveški napadač Manchester Cityja Erling Haaland, francuski reprezentativac i napadač Paris Saint-Germaina (PSG) Kylian Mbappe i argentinski reprezentativac i fudbaler Inter Miamija Lionel Messi.

Ovom nagradom odaje se priznanje najistaknutijim igračima u periodu između 19. decembra 2022. i 20. augusta 2023. godine. Pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji koja je najavljena za 15. januar 2024. godine u Londonu.

FIFA tradicionalno na kraju godine bira i najbolju fudbalerku godine, a u finalu ovogodišnjeg izbora takmiče se španske igračice Aitana Bonmati i Jennifer Hermoso te Kolumbijka Linda Caicedo.

Fudbaleri Julio Enciso, Guilherme Madruga i Nuno Santos su ostali u samoj završnici izbora za FIFA-inu nagradu "Puškaš" koja se dodjeljuje za najljepši gol protekle godine.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.